Digit Çok Yakında Aramızda!

Digit

Geçtiğimiz sene sizlere Agility Robotics ve Ford iş birliğiyle tasarlanan Digit adlı robotu tanıtmıştık.

Digit artık üretim aşamasına geldi ve Ford Motor Company insanlarla birlikte çalışabilen, kolları ve bacakları olan bu “insanımsı” robottan iki adet sipariş etti bile!

Ford ile Agility; ticari araç müşterilerine, otonom teknolojisinden yararlanan iş dallarına ve özellikle depo ve teslimat hizmeti sunan müşterilerine daha verimli ve ulaşılabilir çözümler sunmak için uzun süredir iş birliği halindeler. Ford’un ticari araçları ile Digit’in birbirleriyle “konuşabilecekleri” ve donatıldıkları ileri seviyede bağlantı teknolojileriyle çevrelerini algılayacakları bir gelecek söz konusu. Bunun en önemli örneklerinden biri Ford’un bulut bazlı haritalarını sürekli olarak güncelleyeceği ve bu güncellemeleri Digit’le paylaşarak Digit’in bu tarz bilgiyi yeniden oluşturmak için tekrar uğraşmasının önüne geçeceği.

Digit’in tasarımcıları onun teslimat konusunda gelişmiş bir çözüm ortağı olacağına inanıyorlar. Müşterilerin teslimat konusundaki tercihlerine uygun bir şekilde programlanabilen Digit, ayrıca beklenmedik durumlara adapte olmak için de tasarlandı.

Digit’in öne çıkan özelliklerine hep birlikte bakalım:

  • Hiç enerji harcamadan düz bir şekilde yürüyebiliyor.
  • İnsanların günlük hayatta farkında olmadan yaptıkları geçiş manevralarını sorunsuz bir şekilde yapabiliyor.
  • Benzersiz tasarımı sayesinde sıkıca katlanabilip bir araç bagajına yerleştirilebiliyor ve ihtiyaç duyulduğu an devreye alınabiliyor.
  • Hedef noktaya varıldığında Digit araçtan paket alıp teslimatın yapılacağı kapıya kadar gidebiliyor.
  • Bu sırada beklenmedik bir engelle karşılaşırsa araca sinyal yollayıp durumu bildirebiliyor.
  • Aynı şekilde araç da Digit’e buluttan bilgi yollayarak teslimat sürecini kolaylaştıracak ipuçları verebiliyor.
  • Digit’in hafif tasarımı gün boyunca operasyonu kolay ve sürdürülebilir bir sürece de olanak sağlıyor.

7-10 Ocak tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı, CES 2020’de Digit’in iki üretim öncesi prototipi meraklılarla buluşacak. Bizler de Digit’ten haber aldığımız sürece sizlerle paylaşacağız!