Dakar’a Doğru…

Dakar’a Doğru

6-17 Ocak 2019 tarihleri arasında Peru’da gerçekleşecek olan #Dakar2019 için geri sayım başladı. Bu yıl Ford Trucks’ın sponsorluğu ile inşaat serisinden bir kamyonumuz ve çekicimiz bu büyük macerada performanslarını gösterecekler.

Önceki yıllardan farklı bir şekilde bu yıl Dakar Rallisi’nin tüm etapları Peru sınırları içinde olacak. 3 farklı alanda, 10 ayrı etaptan oluşan yarış; yüzde 70’i çölden oluşan 3000 km’lik bir mesafeyi kapsıyor. 61 farklı ülkeden toplam 334 aracın katılacağı Dakar Rallisi’nde katılımcıların sadece 41’i kamyon, evet, biz de onlardan biriyiz!

Ford Trucks Çekici ve İnşaat Serisi’nden geliştirilmiş iki aracımızın tasarım ve geliştirme süreçleri 2016’da başladı. 2 pilot ve 4 yardımcı pilotumuza destek verecek 6 da teknisyenimizle katılacağımız rallide araçlarımızda yerli üretim Ford Ecotorq 10 L motor bulunmakta. Rallinin belirtilen limitleri dahilinde saatte 140 km hız yapabilen bu motorlarımızın gücü de 710 PS.

Bizim tarihimizde bir ilk olmanın yanı sıra bu yılki yarış Dakar’ın 40 yıllık tarihinde farklı bir ilke daha sahne oluyor. 16 yaşındaki Mitchel Van Den Brink adlı kamyon teknisyeni Dakar tarihinin en genç katılımcısı olarak kayıtlara geçiyor.

Dakar heyecanı ile ilgili Peru’dan bilgiler geldikçe sizlere aktaracağız. Ama önce gelin, hep birlikte Dakar Rallisi için hazırlık aşamalarımıza hızla bir göz atalım!