Çok Yakında: Yeni Ford Ranger Raptor

Yeni Ford Ranger Raptor

Türk kullanıcılarla ilk defa buluşmaya hazırlanan pick-up modellerimizden Yeni Ford Ranger Raptor, efsanelerden ilham alarak geliştirildi ve kendisi de bir efsane olmaya aday! Ve güzel haber, Yeni Ford Ranger Raptor çok yakında yollarımızda!

Avrupa’nın en çok satan pick-up modeli

Dünyanın ilk seri üretim yüksek performanslı off-road kamyoneti olan Ford F 150 Raptor’dan ilham alınarak geliştirilen Yeni Ford Ranger Raptor agresif ve dinamik tasarımıyla dikkat çekerken canlı renkleri tarzını tamamlıyor. Ford F 150 Raptor’dan ilham alınarak tasarlanan yeni ön ızgara yüksek performanslı HID Bi-Xenon farların arasındaki boşluğu tamamen dolduruyor. Zorlu çöl kullanımlarını destekleyecek şekilde tasarlanan ve LED sis farlarıyla tamamlanan ön tampon tasarımıyla araç gövdesindeki hava akımını optimize ediyor. Off-road kullanımında, uzun süspansiyon yollarından ve devasa lastiklerden zarar görmeyecek şekilde tasarlanan çamurlukların yanı sıra asfalt dışı yollarda oluşması muhtemel kum, çamur ve kar spreyini önleyen çözümler ise yan basamakların tasarımıyla sunuluyor.

Konforlu iç tasarım ve üstün fonksiyonellik

Ford Performance DNA yaklaşımı kaliteli işçilik, uyumlu renkler ve dayanıklı malzemelerle bezenen iç mekânda da kendini gösteriyor. Kaliteli deri ve süet karışımı koltuklar kullanılan malzeme ve uygulanan tasarımla vücudu sıkıca kavrarken özel çift katmanlı dolgu malzemesi hızlı off-road sürüşlerinde konforlu bir oturum sunuyor.

Gerçek bir yük taşıyıcısı olan Yeni Ford Ranger Raptor, çeki demirine bağlı olarak 2.500 kg ile 4.635 kg arasında römork çekme kapasitesi sunarken 1.560 mm ile 1.575 mm ebatlarında kargo alanı bisikletten motosiklete ve jet skiye kadar birçok outdoor ekipmanını taşıyabiliyor. Kolay açılıp-kapanan bagaj kapağı özel mekanizmasıyla yüzde 66 daha az güç gereksinimi ile bagaj kapağını kolayca açma ve kapama imkânı sunuyor. Yeni Ford Ranger Raptor, ayrıca 850 mm (85 cm) ile sınıfının en iyi su geçiş derinliğini sunuyor.

Yüksek verimli, performanslı motor

Yeni Ford Ranger Raptor’da Ranger Wildtrack modelinde de kullanılan bi-turbo 2.0 litre EcoBlue motor görev yapıyor. Bi-turbo versiyonda her iki turbo besleme alt devirlerde yüksek tork üretimi için seri çalışıyor. Üst devirlerde küçük turbo devreden çıkarken büyük turbo yüksek güç üretimi için çalışmaya devam ediyor. Bu versiyon 213 PS güç ve 500 Nm tork üretiyor ve üretmiş olduğu gücü F-150 Raptor modelinde de kullanılan yeni 10 vitesli otomatik şanzımanla tekerleklere iletiyor. Daha geniş aralıklı oranlar ve şanzımanın değişen koşullara adapte olmasına izin veren gerçek zamanlı uyarlanabilir vites değişimleri gibi özellikler farklı sürüş koşullarında mümkün olan en iyi performans, yakıt verimliliği veya akıcı sürüş özelliklerini tesis etmeye yardımcı oluyor. Gerçek yaşam sürüş koşullarına göre tespit ettiğimiz verilerine göre bu versiyon 8,9 lt/100 km yakıt tüketiyor ve 233 gr/km CO2 emisyon salım değerine ulaşıyor.

Zorlu arazi şartlarına meydan okuyan süspansiyon

Zorlu arazi koşullarına meydan okumak için tasarlanan Yeni Ford Ranger Raptor’da yüksek dayanımlı hafif çeliklerle güçlendirilmiş bir şasi ve yürüyen aksam kullanılıyor. Raptor’un gelişmiş süspansiyonu, Ranger XLT ile karşılaştırıldığında 150 mm daha geniş iz aralığı ve 51 mm daha yüksek mimarisi arazide konfordan ödün vermeden güvenli bir şekilde hızlı sürüşlere imkân tanıyor. Konuma Duyarlı Sönümleme özelliğine sahip FOX amortisörler, üstün arazi yetenekleri için yüksek sönümleme kuvveti ve daha yumuşak bir sürüş için daha düşük sönümleme kuvveti sunuyor. Ön süspansiyon yolu yüzde 32 artırılırken arka süspansiyon yolu ise yüzde 18 arttırıldı. Yüksek performanslı 63,5 mm çapında amortisörler, çıkıntılı ön amortisör kuleleri ve alüminyum kontrol kollarıyla destekleniyor. Yeni coilover tipi arka süspansiyon özel bağlantı sistemi sayesinde çok küçük yanal hareketlerle Raptor’un arkasının yükseltme ve alçaltma imkânı sunuyor.

Farklı zeminler, farklı sürüş modları

Farklı zemin koşullarında mümkün olan en iyi performansı sunmak için; Baja, Spor, Çim, Çakıl, Kar, Çamur, Kum, Kaya ve Normal olmak üzere 9 farklı sürüş modu Arazi Yönetim Sistemi ile devreye giriyor. Devrilme Önleme Fonksiyonu ve Elektronik Stabilite Kontrolü içeren Ford Stabilite Kontrolü, Römork Salınım Kontrolü, Yokuş Kalkış Desteği, Eğim İniş Kontrolü ve Yük Uyarlama Kontrolü gibi elektronik sürüş destek sistemleri sürüş güvenliğini destekliyor.

Ford’un sesli komut veya sekiz inçlik dokunmatik ekran üzerinden kaydırma veya dokunma hareketleriyle kullanılan SYNC 3 iletişim ve eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto™ uyumluluğu ile yolculukları keyfe dönüştürüyor. 8 inçlik dokunmatik ekran müzik içeriklerinden navigasyona kadar zengin bağlanabilirlik ve multimedya içeriği sunuyor.

Daha fazla bilgi için: Yeni Ford Ranger Raptor