Cenevre’de Performans Şov!

Ford Focus RS

Gelmiş geçmiş en güçlü seri üretim Focus modelimiz olan Focus RS’in dünya prömiyeri ve Ford GT’nin Avrupa lansmanını bu yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştiriyoruz. Standımızın göz alıcı diğer modelleri ise Yeni Ford Mustang, Focus ST, Focus ST Dizel ve Fiesta ST olacak. Standımızda sergilenen performans ürün gamının, 2020 yılına kadar kompakt hatchback’ten süperspor otomobile uzanan 12 yeni modele ulaşması planlıyoruz.

 

 

Yeni nesil efsane: Ford GT

 

Süperspor otomobil efsanesi yeni nesil GT’nin Avrupa prömiyerini Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştiriyoruz. Gelecekteki araç modellerimiz hakkında ipuçları taşıyan GT’nin dünya lansmanını 2015 Detroit Otomobil Fuarı’nda (NAIAS-Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı) yapmıştık. 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile birleştirdiğimiz EcoBoost motor 600 PS’in üstünde güce sahip. Karbon-fiber yolcu kabini ve gövde panelleri ile alüminyum ön ve arka bölümlere sahip GT, hızlanma, yol tutuş, frenleme, güvenlik ve verimlilik konularında otomotiv sektöründe yeni standartlar sunuyor.

 

 

Otomotiv sektöründe bir ilk: Drift Modu’na sahip 320 PS’lik Focus RS

 

2.3 litrelik EcoBoost motoru 320 PS güç üreten Focus RS, 6 ileri kısa oranlı spor manuel şanzımana ve Dinamik Tork Kontrolü’nü kapsayan Ford Performance AWD – Akıllı dört tekerden çekiş sistemine sahip. Launch Control (Kalkış Kontrolü) ve Sürüş modlarını da ilk defa sunan Focus RS’in sürüş ayarları arasında otomotiv sektörü için bir ilk olan Drift Mod’u da bulunuyor.

 

 

Avrupa için özel Ford Mustang

 

50 yıllık üretim serüveninde Avrupa pazarı ile ilk defa resmi olarak buluşan Ford Mustang, klasik tasarımını korurken 19 inçlik jantlar, yüksek performanslı frenler ve 8 inçlik dokunmatik ekranlı ses kontrollü SYNC 2 ile sunuyoruz. Ford Mustang Avrupa’da 2 motor seçeneği ve Performans Paketi ile; 2.3-litre EcoBoost 314 PS, 434 Nm ve 5.0-litre V8 418 PS, 524 Nm seçeneklerine eşlik eden manuel ve otomatik şanzıman opsiyonları ile pazarda.

 

 

Yeni ST modellerimiz: Focus ST ve Fiesta ST

 

Avrupa’da satışına başlanan ST model ailesinden Focus ST, Focus ST Dizel ve Fiesta ST ile Cenevre’deki performansımıza vurgu yapıyoruz. Avrupa’da 5 kapılı hatchback ve station wagon gövde seçeneklerinde dizel ve benzinli olmak üzere iki motor seçeneği ile sunduğumuz Focus ST modelimizin 2.0-litre EcoBoost benzinli versiyonu 250 PS, 2.0-litre dizel seçeneği ise 185 PS güce sahip. Satışa sunduğumuz 2013 yılında itibaren büyük bir satış başarısına imza atan Fiesta ST kazandığı 20’den fazla ödülle küçük performans hatchback modellerimiz arasında başarısını kanıtladı. Avrupa’nın kendi segmentinde en fazla satılan modeli olan Fiesta, 182 PS’lik 1.6 litre EcoBoost motorlu Fiesta ST ile bugüne kadarki en güçlü seri üretim versiyonunu sunuyoruz.

 

 

Motorsporları için yeni Ford modelleri

 

FIA 1.0 lt araçların R2 klasmanında yarışabilmesine imkan sunan yeni düzenlemeleri sonrasında bu kapsamdaki ilk ralli aracımız olan yeni 1.0 EcoBoost motorlu Fiesta R2’yi de Cenevre’de tanıtıyoruz. M-Sport tarafından geliştirdiğimiz Fiesta R2, ağır şekilde modifiye edilen yürüyen aksamı, frenleri ve süspansiyonları ile özellikle genç pilotların ralli kariyerlerine global bir arenada start vermeleri için uygun bir platform oluşturuyor. FIA Formula 4 şasisi üzerinden geliştirilen MSA Formula, Cenevre’deki bir diğer yeniliğimiz. 1.6-litre EcoBoost 160 PS’lik motora sahip olan bu tek koltuklu yarış aracımız en son teknoloji karbon-fiber güvenlik ayarlarına sahip.