Castrol Ford Team Türkiye’den WRC'de Gençler Atağı!

WRC Türkiye Rallisi

Castrol Ford Team Türkiye takımımız, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan WRC-Dünya Ralli Şampiyonası’nın Marmaris’te gerçekleştirilen Türkiye ayağı WRC-Türkiye Rallisi’ni başarı ile tamamladı! 2020 sezonunda Türk ralli sporuna genç yetenekleri kazandırmak amacıyla organizasyonunu baştan aşağı yenileyen takımımız, hedeflediği şekilde “İki Çeker” ve “Gençler” kategorilerinde yarışı birinci sırada tamamlamayı başararak, zorlu rallide genç pilotlarımız ile önemli puanlar topladı.

Marmaris, geçtiğimiz hafta sonu 19 ülkeden 130 sporcu ve 65 otomobilin katılımıyla dünyanın en önemli spor organizasyonlarından WRC-Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağına ev sahipliği yaptı.

Pandemi sebebiyle spor müsabakalarına verilen uzun aradan sonra ülkemizde yapılan ilk büyük ve uluslararası spor etkinliği olan WRC Türkiye Rallisi, Dünya Ralli Şampiyonası’nın 5. ayağı ve 2020 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ve ikinci ayakları olarak koşuldu. Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa şampiyonu ralli takımı unvanına sahip ralli takımımızın genç pilotları, “İki Çeker” ve “Gençler” kategorilerinde başarılı sonuçlara imza attılar.

Takımımızın 1995 doğumlu genç pilotu Emre Hasbay ve co-pilot’u Candaş Uzun Ford Fiesta R2T'nin koltuğunda “İki Çeker” ve “Gençler” kategorilerinde yarışı birinci sırada tamamladılar!

Takımımızdaki kariyeri boyunca iki kere Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu kazanmış olan And Sunman, Ford Fiesta ile “Gençler” kategorisinde 2. sıraya adını yazdırdı!

Takımımızın 1999 doğumlu, büyük gelecek vadeden genç pilotu Ali Türkkan ve co-pilotu Onur Aslan ise yarışı Ford’un ralli dünyasındaki en yeni aracı Fiesta Rally4 ile “Gençler” kategorisinde 3. sırada tamamladı!

Bostancı: “Kazanmak istediğimiz kategorilerde yarışı kazandık”

Takımımızın şampiyon pilotu Murat Bostancı, bu yıl özelinde pilot koltuğundan pilot koçluğu koltuğuna geçiş yaparken, WRC Türkiye Rallisi ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “WRC-Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağını başarıyla geride bıraktık. Bizim için baştan sonra iyi bir yarış oldu. Hem gençler hem de iki çeker kategorilerinde yarışı kazandık. Bu yıl özellikle genç pilotlarımız ile Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizi daha rekabetçi seviyeye taşıyarak; 2020 Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu, 2020 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu'nu hedefliyorduk. Çok zorlu bir yarış olmasına rağmen kazanmak istediğimiz kategorilerde yarışı kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem Türk ralli camiası ve ülkemiz hem de Castrol Ford Team Türkiye için çok önemli olan bu yarışta ter döken tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz.”