Castrol Ford Team Türkiye Yeni Zaferler İçin Avrupa Yolunda!

Ford Ralli

1998 yılından beri gururla taşıdığı Türkiye’nin en uzun ömürlü ralli takımı unvanına yurt içi ve yurt dışında birçok başarı sığdıran ralli takımımız Castrol Ford Team Türkiye, 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası hedeflerini sosyal medya üzerinden açıkladı.

Yeni hedef, Avrupa Ralli Şampiyonu olmak!

2017 Avrupa Ralli Şampiyonası’nda son sürat yarışacak olan Castrol Ford Team Türkiye, 2011 yılından bu yana 6 kez “Markalar”, 4 kez “Pilotlar”, 4 kez “Co-Pilotlar”, 5 kez “Genç Pilotlar” ve 3 kez “İki Çeker Araçlar” ralli şampiyonluğu kazandı. Başarılı takımımızın yeni hedefi ise Avrupa Ralli Şampiyonu olmak!

Hazırlıklarını tam gaz sürdüren takımımız, nisan ayında başlayıp ekim ayında sona erecek olan 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası’nda dördü toprak, dördü asfalt toplam sekiz yarışta hızlandıkça hızlanacak.

Serdar Bostancı: “Ford Fiesta R5 ve R2T ralli araçlarımızın ve takımımızın gücüne inanıyoruz.”

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Uzun süredir hazırlık yaptığımız Avrupa Ralli Şampiyonası maceramız başlamak üzere ve bundan dolayı çok heyecanlıyız. Diğer taraftan ekip olarak son derece iyi hazırlandık. Hem dört çeker hem de önden çekişli araçlar sınıfında yarışan az sayıda takımdan biriyiz. Ford Fiesta R5 ve R2T ralli araçlarımızın ve güçlü sponsorlarla desteklenen takımımızın şampiyonadaki rekabet gücüne inanıyoruz. Şansımız bol olsun.” sözleriyle takımımıza olan güvenini açıkladı.

Murat Bostancı: “Bu sene dört tekerlekten çekişli Fiesta R5 ile çok daha iddialıyız.”

Takımımızın birinci pilotu olan Murat Bostancı ise “Geçen sezon önden çekişli Ford Fiesta ralli aracımızla tüm şampiyonayı yapmış olmanın bize avantaj sağlayacağına inanıyoruz. Bu sene dört tekerlekten çekişli Fiesta R5 ile çok daha iddialıyız. İlk iki yarışta şampiyonaya ısınmaya gayret edeceğiz. Üçüncü yarış olan Yunanistan Rallisi ile beraber atağa kalkabileceğimizi düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Buğra Banaz: “Türkiye’yi temsil eden bir takımın üyesi olmak büyük bir ayrıcalık.”

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın “Gençler” kategorisinde yarışan tek Türk sürücü olan Buğra Banaz ise “Bu yıl Avrupa Ralli Şampiyonası’nda ‘Gençler’ kategorisine özel bir önem verildiğini görüyoruz. Bu ortamda Türkiye’yi temsil eden bir takımın üyesi olmak büyük bir ayrıcalık.” açıklamasıyla 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası’nda Türk bayrağını taşımaktan büyük gurur duyduğunu belirtti.

Ford ve Castrol yetkilileri: “Türk bayrağını büyük bir gururla taşıyacaklar.”

Takımımızın sponsorluğunu birlikte paylaştığımız Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Pazarlama Müdürü Aslı Yetkin Karagül ve Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcımız Özgür Yücetürk de ortak bir açıklama yaparak “Yurt içinde büyük başarılar kazanan takımımızın Avrupa hedefli yeni stratejisinden gurur duyuyoruz. Ekibimizin Avrupa Ralli Şampiyonası mücadelesinde sabırlı ama kararlı olacağız. Bu projeye katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, bu önemli şampiyonaya katılan tüm Avrupalı ekiplere de başarılar diliyoruz. Takımımız her zamanki sportmenliği ile Avrupa Ralli Şampiyonası’na renk katacak ve Türk bayrağını büyük bir gururla taşıyacaktır.” sözleriyle takımımızın arkasında olduklarını belirttiler.

Heyecanlı bir yarış için rotamız belli!

Bu heyecanlı şampiyonada milli pilotlarımız Murat Bostancı & Onur Vatansever ikilisi Ford Fiesta R5 ile Avrupa etaplarında hızlanırken, Buğra Banaz & Burak Erdener ikilisi ise Fiesta R2T ile tozu dumana katacak.

İşte takımımızın 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası’nda katılacağı yarışlar:

1- Azores Rallisi, Portekiz, 30 Mart-1 Nisan, Toprak zemin

2- Kanarya Adaları Rallisi, İspanya, 4-6 Mayıs, Asfalt zemin

3- Acropolis Rallisi, Yunanistan, 2-4 Haziran, Toprak zemin

4- Kıbrıs Rallisi, Kıbrıs, 16-18 Haziran, Asfalt/Toprak zemin

5- Rzeszow Polonya Rallisi, Polonya, 3-5 Ağustos, Asfalt zemin

6- Barum Çek Cumhuriyeti Rallisi, Çek Cumhuriyeti, 25-27 Ağustos, Asfalt zemin

7- Rally di Roma Capitale, İtalya, 15-17 Eylül, Asfalt zemin

8- Liepāja Letonya Rallisi, Letonya, 6-8 Ekim, Toprak zemin

Dilerseniz aşağıdaki linkler üzerinden 2017 Avrupa Ralli Şampiyonası hedeflerimizi açıkladığımız videoları tıklayarak izleyebilirsiniz.

Ford ve Castrol yöneticileri 2017 planlarımızı anlatıyor:

Başarılı pilotlarımız, soru cevaplarla yeni hedeflerimizi anlatıyor: