Castrol Ford Team Türkiye, Portekiz Rallisi’nde Zirveyi Hedefliyor!

Castrol Ford Team Türkiye, Portekiz Rallisi

Bu yıl Türkiye Ralli Şampiyonası’nın takvimine yeniden dahil edilen Akdeniz Rallisi, 1-3 Haziran tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşecek. Altıncı şampiyonluğuna doğru yol alan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, şampiyonanın en iddialı ismi olmaya devam ediyor. Avcı, yeni takımı olan Ford Motorsport Türkiye takımımız ile kazandığı sezonun ilk yarışı Rally Phrygia’dan sonra Akdeniz Rallisi’ne de birincilik için geliyor!

Bu hafta sonu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı Akdeniz Rallisi yine büyük bir heyecana sahne olacak. Yeniden Ford Motorsport Türkiye çatısı altına dönen RedBull sporcusu Yağız Avcı ve yeni co-pilotu Onur Vatansever ikilisi, birincilikle bitirdikleri Rally Phrygia’dan sonra Akdeniz Rallisi’nde de 1 kapı numaralı Fiesta R5 aracımızla yine zirveyi hedefliyor.

Takımlar için hazırlanmış 7 özel etap!

Takımların 7 özel etapta mücadele edileceği yarış, 1 Haziran Cuma akşamı Girne Yat Limanı’ndan start alacak. İlk Gün Girne etabında yarışacak ekipler, 2 Haziran’da Tirmen ve Esentepe etaplarını ikişer kez, Lefkoşa Surlar İçi’nde bulunan özel seyirci etabını da bir kez geçip günü sonlandıracak. Heyecanın doruğa çıktığı rallinin son günü olan 3 Haziran Pazar günü ise ekipler sırası ile Balıkesir, Serdarlı ve Görneç özel etaplarını ikişer kez geçecek. Yine Girne Yat Limanı’nda sonlanacak olan Akdeniz Rallisi’nde toplam uzunluk 454.45 kilometre.

Dünya’nın en ünlü pilotları bu yıl Marmaris’te!

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2018 sezonu, Akdeniz Rallisi’nin ardından 7-8 Temmuz’da düzenlenecek olan Ege Rallisi ile hız kesmeden devam edecek. 11-12 Ağustos’ta pilotlar Bursa’da yarışırken, 15-16 Eylül tarihleri arasında ise nefesler tutulacak! Dünyaca ünlü pilotların da yer alacağı Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağı Marmaris Rallisi,  nefes kesen görüntülere sahne olacak. 20-21 Ekim’de gerçekleştirilecek Kocaeli Rallisi’nin ardından ise, bu heyecan verici sezonun son yarışı 17-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Rallisi ile son bulacak.