Castrol Ford Team Türkiye Avrupa’nın Zirvesinde!

slider

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda bir başka tutkuyla yarışan ralli takımımız Castrol Ford Team Türkiye, ülkeye Avrupa Ralli Şampiyonası Takımlar Şampiyonu kupasıyla döndü.

Şampiyonluk kupası Castrol Ford Team Türkiye’nin!

4’ü toprak 4’ü asfalt olmak üzere toplam 8 yarıştan oluşan Avrupa Ralli Şampiyonası’nda mücadele sona erdi. Verdiği mücadele ile son yarışa kadar Takımlar kategorisinde liderlik koltuğunda oturmayı başaran ralli takımımız, mücadelesine yakışır bir sonuca imza attı ve şampiyon olarak adını Avrupa’nın zirvesine yazdırdı.

Ralli takımımız, mart ayının son haftası başlayan şampiyonada Portekiz, İspanya, Yunanistan, Kıbrıs, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya etaplarının ardından son yarış olan Letonya’nın Liepaja şehrindeki toprak etapta da tozu dumana kattı, 153 puanla Avrupa Şampiyonu oldu. Böylece Castrol Ford Team Türkiye, ülkemize ilk Avrupa Şampiyonu unvanını armağan etti.

Serdar Bostancı: “Motor sporları tarihinde Türkiye’ye bugüne kadar getirilmiş en büyük başarı.”

Avrupa şampiyonluğu ardından duygularını dile getiren Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Castrol Ford Team Türkiye olarak kazandığımız bu başarı, motor sporları tarihinde Türkiye’ye bugüne kadar getirilmiş en büyük başarı. Daha önce, otomobil sporlarının UEFA Kupası niteliğini taşıyan Avrupa Kupası’nı kazanmıştık. Bu kez Şampiyonlar Ligi’ni kazandık. Bu vesileyle bize desteklerini esirgemeyen Otomobil Sporları Federasyonu ve değerli sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu başarı, Türkiye’de otomobil sporlarına ivme kazandıracak.” açıklamasıyla bugüne kadar elde edilmemiş başarımızın önemine değindi.

Özgür Yücetürk: “Pilotlarımız kadar ödüllü Ecoboost motor teknolojisine sahip Ford Fiesta araçlarımız da performansları ile kendini kanıtladı.”

Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Özgür Yücetürk, takımımızın başarısını şu sözlerle kutladı: “Rallide ülkemize ilk kez Avrupa şampiyonluğunu getiren Serdar Bostancı direktörlüğündeki Castrol Ford Team Türkiye pilotlarını ve tüm ekibi bu önemli başarı için tebrik ediyorum. Motor sporlarında rol model olacak çaptaki bu başarı Türkiye’nin ralli tarihinde de önemli bir kilometre taşı niteliğinde. Ford Otosan’ın uzun yıllardır motor sporlarına verdiği desteği Avrupa şampiyonluğu ile taçlandırmak büyük gurur. Bu mücadele için büyük emek sarf eden pilotlarımız kadar ödüllü Ecoboost motor teknolojisine sahip Ford Fiesta araçlarımız da performansları ile kendini kanıtladı. Şampiyonluğun ülkemizin yanı sıra tüm Ford camiasına da hayırlı olmasını diliyorum.”

Kamuran Yazganoğlu: “Türkiye’ye takımlar şampiyonluğunu getiren Castrol Ford Team Türkiye’yi kutluyorum.”

Castrol Türkiye Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Kamuran Yazganoğlu ise “Ford ile Castrol’ün 2001 yılında dünya çapında ortak mühendislik faaliyetleriyle yeni motorların tasarım aşamasında kullanılacak yağların geliştirilmesi ile başlayan, ilk dolumda Castrol madeni yağların kullanılması ve Ford-Castrol ortak logolu yağların pazara sunulmasıyla devam eden stratejik ortaklığımızı, Türkiye ve Avrupa Ralli Şampiyonası’nda birlikte çalışarak devam ettiriyoruz. İş birliğimizin en güzel örneklerinden biri olan Castrol Ford Team Türkiye ile de 2006 yılından bu yana büyük bir tutkuyu paylaşıyor ve ralli parkurlarında sayısız şampiyonluğa imza atıyoruz. Avrupa Ralli Şampiyonası’nda ülkemiz adına tarih yazarak Türkiye’ye takımlar şampiyonluğunu getiren Castrol Ford Team Türkiye’yi kutluyorum. Bu süreçte emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyor, başarılarımızın artarak devamını diliyorum.” sözleriyle takımımızın Avrupa Ralli Şampiyonası’nda bir ilki başarmasını ve tarih yazmasını dile getirdi.

Türkiye’ye bu gururu yaşatan takımımızı kutluyoruz. Birlikte nice zafer kupaları kaldırmak dileğiyle Castrol Ford Team Türkiye…