Castrol Ford Team Türkiye Akropol Rallisi İçin Gün Sayıyor

Fiesta

Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa’nın en zorlu rallilerinden biri olarak gösterilen ve 2 gün sürecek olan Akropol Rallisi için heyecanla gün sayıyor. Hem Dünya hem de Avrupa Ralli Şampiyonalarının vazgeçilmez yarışlarından biri olan Avrupa Ralli Şampiyonası 2017 sezonunda, Castrol Ford Team Türkiye genç ekiplerinden Ümit Can Özdemir’in de katılımıyla Yunanistan’ın dünyaca ünlü Akropol Rallisi’nde başarısını ortaya koyacak. Atlantik Okyanusu adalarında gerçekleşen Azor ve Kanarya Adaları Rallisi’ndeki ilk iki yarışı başarıyla tamamlayıp 4’üncülüğe kadar yükselen Castrol Ford Team Türkiye katılacağı 3 araçla yine oldukça iddialı gözüküyor.

Yarışacak ekipler 229,8 km’lik 12’si özel etap olmak üzere toplamda 686,3 km’yi toprak zeminde geçerek takımlar şampiyonasındaki yerini güçlendirecek. İlki 1952’de gerçekleşen Akropol Rallisi’nin toprak etapları da bir o kadar meşhur diyebiliriz.

Şampiyon Pilot Murat Bostancı Aracına Güveniyor

Avrupa Ralli Şampiyonası 2016 sezonunda, Castrol Ford Team Türkiye’nin 3 ekiple katıldığı yarışta Fiesta R2T’si ile iki çeker kategorisinde kazanan şampiyon pilot Murat Bostancı, “Etapların karakteristiğinin Türkiye’ye yakın olması ve geçen sene burada yarışmış olmanın verdiği avantajı kullanmak istiyorum. Teknik olarak çok iyi hazırlandık, bu yarışta ilk defa Pirelli’nin bu tarz yarışlar için özel ürettiği XR sınıfı lastiklerini kullanacağız. Aracım Ford Fiesta R5’e güvenim tam. Yunanistan’dan takımımız için en iyi sonuçla döneceğimizi düşünüyor ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi inanıyorum.” dedi.

Takım Direktörü Serdar Bostancı: “Çok daha iddialıyız”

Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası 2017 sezonunda takımlar arasında 4. sırada bulunuyor. Takım direktörü Serdar Bostancı ise; “Sezonun ilk iki yarışını yabancı olduğumuz Atlantik Okyanusu’nun iki ayrı takımadasında tamamladık. Şimdi daha alışık olduğumuz ve sevdiğimiz bir parkurda genç ekiplerimizle yarışacağız. Türkiye’ye benzer iklimi ve doğasıyla Yunanistan-Akropol Rallisi’nde bu kez çok daha iddialıyız.” dedi.

Castrol Ford Team Türkiye’nin takımlar şampiyonasındaki iddiası takımın diğer genç sürücüleriyle oldukça güçlü. Yunanistan’da önden çekişli 1.0 Ecoboost Fiesta R2T ile start alacak olan, Buğra Banaz & Burak Erdener ile Ümit Can Özdemir & Batuhan Memişyazıcı ikilileri iddiayı daha da güçlendirmeye yetiyor. İki ayağı geride kalan Avrupa Ralli Şampiyonası’nda Yunanistan-Akropol Rallisi öncesi puan durumu şöyle;

Puan Durumu

  1. Opel Junior Team-Almanya – 69
  2. Sports Racing Technologies-Letonya – 41
  3. Peugeot Rally Academy-İspanya – 39
  4. Castrol Ford Team Türkiye-Türkiye – 28
  5. ACCR Czech Team–Çek Cumhuriyeti – 28
  6. Russian Motorsport Performance-Rusya – 25
  7. Lotos Rally Team-Polonya – 20
  8. ADAC Opel Rally Junior Team – 18
  9. RMC Motorsport-İspanya – 16
  10. Auto Laca Competicion-İspanya – 15