Boğaziçi Rallisi’nde Zafer Dolu Anlar

Ford_tn

Castrol Ford Team Türkiye ekibimiz, Türkiye’nin en önemli motor sporları organizasyonu olan Boğaziçi Rallisi’ni ilk 2 sıradaki galibiyetiyle yüzleri gülümseterek tamamladı.

 

 

24-26 Temmuz tarihlerinde düzenlenen ve dört ayrı kategoride yurt içi ve yurt dışından toplam 114 sporcunun katıldığı Boğaziçi Rallisi sonunda Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, yarışta gösterdikleri üstün başarılarını zaferle sonuçlandırdı. İkili ERT, yani Avrupa Ralli Kupası’nın aynı zamanda 6. ayağı olan bu yarışı birincilikle tamamlayarak Avrupa Ralli Kupası’nda da 308 puanla liderliğe yükseldi. Avrupa Ralli Kupası’nda şampiyonluğa imza atmak için çok önemli bir etabı daha geride bıraktıklarını dile getiren Murat Bostancı, “Ralli dünyasının UEFA kupasında artık lider konumdayız. Kendi evimizde yarışmanın avantajını en iyi biçimde kullandık. Boğaziçi Rallisi’ne de katılan ve yarışı 3. olarak tamamlayan X Dubai World Rally Team’den Rashid Al Ketbi’nin önüne geçerek kupada 1. sıraya yükselmemizin arkasında akıllı bir takım stratejisi yatıyor. Bundan sonra artık Türkiye’ye bir Avrupa Ralli Kupası getirmek için elimizden geleninin daha fazlasını yapacağız.” açıklamasında bulundu.

 

 

Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ikilisi ise yarışın 2. gününde Castrol Ford Team Türkiye adına Boğaziçi Rallisi’ni ikincilikle tamamlayarak Türkiye Ralli Şampiyonası için çok değerli puanlar topladı. Türkiye Ralli Şampiyonası pilotlar klasmanında lider olan Murat Bostancı’nın ardından 2. sıraya yükselen Orhan Avcıoğlu, sezonun kalanında da bu konumunu korumak istediğini vurguladı.