Bodrum Rallisi 2021 İçin Takım Olarak Hazırız!

Bodrum Rallisi 2021 İçin Takım Olarak Hazırız 1

TOSFED Ralli Kupası’nın ilk ayağı Bodrum Rallisi 2021 ile pistlerde dev heyecan başlıyor. 27 yıl aradan sonra Bodrum’da düzenlenecek ilk ralliye, ülkemize Avrupa Şampiyonluğu kazandırarak tarih yazdığımız Castrol Ford Team olarak tam kadro katılıyoruz. Heyecanlıyız, istekliyiz ve 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda en iyiyi hedefliyoruz! 

Bodrum Rallisi 2021 Hakkında Daha Fazlası

Türkiye motor sporlarında 2021 sezonunun ilk organizasyonu, tam 27 yıl aradan sonra 10-11 Nisan tarihleri arasında ilk defa Bodrum yarımadasında gerçekleştiriliyor. Merhum otomobil sporları duayenlerinden Şevki Gökerman anısına 2021 TOSFED Ralli Kupası’nın ilk yarışı olarak düzenlenen organizasyon, 10 Nisan Cumartesi günü akşam 18.30’da start seremonisi ile başlıyor.

BOTAV ve Karya Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ralli, 11 Nisan Pazar günü Yalıçiftlik-Kızılağaç bölgesinde yarışılacak 6 özel etabın ardından, finiş ve podyum seremonileri ile son bulacak. Yarışmada servis alanı ve ralli merkezi olarak TED Bodrum Koleji kullanılacak. 

Geleceği Parlak Genç Yeteneklerimizi İzleyeceğiz

Türk ralli sporunda genç yıldızları destekleme amacıyla geçtiğimiz yıl pilot kadromuzu baştan aşağı yenilemiş ve Castrol Ford Team olarak gençleşmiştik. Yetenekleriyle göz dolduran Ümitcan Özdemir, Emre Hasbay’ın yanı sıra genç yıldızlarımız Ali Türkkan ve Can Sarıhan’dan oluşan takımımızı Bodrum Rallisi’nde izleyerek heyecanlarına ortak olmaya hazırız! 

Potansiyel Yıldızlarımız Ali Türkkan – Onur Aslan Yepyeni Ford Fiesta Rally4 ile Yarışıyor

1999 doğumlu Ali Türkkan ve Co-pilot Onur Aslan bu yıl, Ford’un ralli dünyasında iki çeker sınıfını domine eden yeni otomobili Ford Fiesta Rally4’ün koltuğunda yarışıyor. Kariyerine pist yarışlarıyla başlayan ve henüz 18 yaşında Türkiye Pist Şampiyonluğu’nu kazanan Türkkan, 2019 yılında pist yarışlarından ralliye geçiş yaptı. Geçtiğimiz yıl WRC Türkiye Rallisi’nde “Gençler” kategorisinde yarışı 3. sırada tamamlayan ikili, bu sene Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu ve Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu yolunda takımımız Castrol Ford Team Türkiye'yi temsil ediyor. 

1995 doğumlu Emre Hasbay ise tecrübeli co-pilotu Burak Erdener ile birlikte Ford Fiesta R2T'nin koltuğunda yarışıyor. Türk ralli sporuna genç yetenekler kazandırmak hedefiyle başlattığımız “Drive to the Future” projemiz kapsamında seçtiğimiz ve 2019 yılında Castrol Ford Team Türkiye bünyesinde yarışmaya başlayan Hasbay, 2021 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonası yolunda takımımıza değerli puanlar kazandırmak için yarışacak.

 Eski şampiyon pilotlardan Adnan Sarıhan’ın oğlu, küçük yaşlardan beri takımımızın altyapısında yetişmiş ve ralli sporunu işin mutfağında öğrenmiş bir genç yetenek olan 1998 doğumlu Can Sarıhan ise takımımız adına bu yıl co-pilotu Afşin Baydar ile birlikte Ford Fiesta R2T'nin koltuğunda yarışacak.

Takımımıza 2019 yılında Türkiye Ralli Şampiyonluğunu kazandıran 4 çeker Fiesta R5’in koltuğunda bu yıl Ümitcan Özdemir ile co-pilotu Batuhan Memişyazıcı oturuyor. Son yıllarda 2 çeker sınıfında Fiesta R2T otomobiliyle arka arkaya şampiyonluklar elde eden Ümitcan Özdemir, 4 çeker Fiesta R5’in direksiyonuna asfalt zeminde ilk defa geçiyor.

Performansı, sağlamlığı ve ralli sporundaki köklü geçmişimiz ile bu yarışta da kayıt listesinde en çok tercih edilen otomobil markasıyız. Yarışan 4 takım pilotumuz haricinde amatör ve genç pilotlardan oluşan toplamda 16 ekip, Castrol Ford Team Türkiye çatısı altında Bodrum Rallisi’nde Ford Fiesta’larıyla yarışmaya katılacak. 

Şampiyon Pilotumuz Murat Bostancı Genç Yeteneklerimizle Deneyimlerini Paylaşacak

Şampiyon pilotumuz Murat Bostancı bu yıl özelinde pilot koltuğundan, pilot koçluğu koltuğuna geçiş yaptı. Bostancı, bu yıl da takımın genç pilotlarının gelişimi için onlarla yakın bir çalışma içerisinde olacak. Uzun yıllar Türkiye ve Avrupa’da elde ettiği tecrübe ve bilgilerini, şimdi de takımımızın diğer pilotlarına aktarmak için çalışacak. Ford Castrol Team için ilk günden beri takım direktörlüğünü yapan Serdar Bostancı, onursal olarak yine takımımızın başında olacak.

Hedefimiz, İki Çekerde Şampiyonluk!

Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türkiye’yi rekabetçi seviyelere taşıma amacıyla kurduğumuz Castrol Ford Team ile bu yıl 2021 Türkiye Ralli Genç Pilotları Şampiyonluğu ve 2021 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu’nu hedefliyoruz. Yeni yapılanmamızla, hedeflerimize çok daha tutkuyla bağlıyız! 

Genç Yeteneklerimiz Türkiye Ralli Şampiyonası’nı Bekliyor

24-25 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek ve aynı zamanda Avrupa Ralli Kupası’nın da ilk ayağı Eskişehir Rallisi ile Türkiye Ralli Şampiyonası başlıyor. 6 ayak üzerinden koşulması planlanan 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın etkinlik takvimi Ekim ayında İstanbul Rallisi ile son buluyor. Castrol Ford Team Türkiye olarak, bu yıl aynı zamanda genç pilotumuz Ali Türkkan ile 2021 Avrupa Ralli Kupası’nda Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyoruz. 

2021 Türkiye Ralli Şampiyonası Etkinlik Takvimine Göz Atın

  • 24-25 Nisan Eskişehir Rallisi (Asfalt)

  • 29-30 Mayıs Yeşil Bursa Rallisi (Asfalt)

  • 3-4 Temmuz Hitit Rallisi Ankara (Asfalt)

  • 7-8 Ağustos Kocaeli Rallisi (Toprak)

  • 4-5 Eylül Ege Rallisi Denizli (Toprak)

  • 23-24 Ekim İstanbul Rallisi (Toprak)