Birlikte Geleceği Yüklüyoruz!

Serhan Turfan
serhan turfan

Serhan Turfan Ford Trucks Lideri

2021’e hızlı başladık. Ocak ayı sonlanmadan 6 yeni ürün ve hizmetimizi bayilerimize, basınımıza ve sosyal medya üzerinden tüm müşterilerimize tanıttık. Sektör dinamiklerine baktığımızda 6 yeni ürün ve hizmetin aynı anda lansmanının gerçekleştirilmesi; zorlu bir sürecin, çalışkan ve azimli bir ekibin, detaylı ve planlı bir çalışma modelinin, çevik ve etkili karar mekanizmalarının çok önemli bir yansımasıdır.

Özellikle 2020 yılında yaşamaya başladığımız pandemi süreci, pazar dinamiklerinin yanı sıra iş yapış şekilleri ve müşteri beklentilerini değiştiren ve dönüştüren bir etkiye neden oldu. Tedarik zincirinin sürekliliğini sağlayan taşımacılık sektörü yükselişe geçti. Biz de Ford Trucks olarak bu süreçte “Her yükte birlikte” sözümüzün arkasında durarak gerek üretim kapasitemizi gerekse de müşterilerimize fayda sağladığımız ürün ve hizmetlerimizi arttırarak Türkiye’deki pazar payımızı %30’ların üzerine çıkarmayı başardık.

Ford Otosan kültürüne baktığınız zaman başarı asla rakamlarla ölçülmez. Rakamlar sadece birer parametredir; nerede olduğunuzu, nereye doğru ilerlediğinizi gösteren parametreler. Başarı ise bu parametreler üstlerdeyken ne yaptığınızdır. İşte sizlere şimdi Ford Trucks olarak neler yaptığımızı özetlemek ve gerek şirketimize gerek sektörümüze gerekse de ülkemize kattığımız değerlerden, yeni ürün ve hizmetlerimizden bahsetmek istiyorum. Bu çok önemli 6 yeni ürün ve hizmetimizden bahsettikten sonra bu yıl içinde hayata geçirmeyi planladığımız bir gelişmeyi de yazımın sonuna sürpriz olarak saklıyorum.

Ama önce tüm bu projelerin hayata geçirilmesinde rolü, emeği, alın teri ve katkısı olan tüm çalışma arkadaşlarıma, paydaşlarımıza ve tedarikçilerimize; dijital lansman sürecini planlayan, detaylarını incecik ören ve bu ürün ve hizmetlerimizi hak ettikleri şekilde hedef kitlelerimizle buluşturan tüm ekiplerimize çok teşekkür ederim. Pandemi şartları sebebiyle bir araya gelerek gerçekleştirememiş olsak da dijital ortamda yine muhteşem bir şekilde gerçekleştirdiğimiz lansmanlarımızda bana eşlik eden Türkiye Direktörümüz Burak Hoşgören, Uluslararası Pazarlar Direktörümüz Emrah Duman, Türkiye ve Uluslararası Pazarlar Pazarlama Müdürümüz Emine Coşkun ve sevgili Ümit Erdim’e bir kez daha lansmanlarımıza kattıkları renk için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Lansmanlarımızı kaçırdıysanız ya da tekrar izlemek isterseniz bu linkten izleyebilirsiniz.

Uzun vadeli büyüme stratejimize hizmet eden ve şirketimizin ilk bağlı araç projesi olma özelliğini de taşıyan ConnecTruck’ın mobil uygulamasını ve internet sitesini devreye aldık. Bu uygulama ve siteyle sadece bir tık ya da bir dokunuşla geçmişe dönük araç verilerinden rotalara, beklenmedik arıza hallerinin belirlenmesinden uzaktan güncellemeye kadar birçok önemli aksiyona izin vererek müşterilerimizin hem vakitten hem de maliyetten tasarruf etmelerine olanak sağlıyor.

En Büyük Ford Trucks F-MAX’in bizlere yaşattığı çok önemli ilkler var. Ama asla tatmin olmayan yapımız sayesinde F-MAX ile bir ilke daha imza attık. Hafif ticari ve binek araçlarda görmeye alışık olduğumuz özel bir seriyi ilk defa ağır ticaride uyguladık, tabii ki F-MAX’te. Blackline adını verdiğimiz bu özel seri için ürettiğimiz 250 adet F-MAX’imizi müşterilerimizin beğenisine sunduk. Aytozu grisi üzerine kendine has çizgilerle görebileceğiniz F-MAX Blackline serimizin öne çıkan tüm detayları siyah renkte. Ford’un Mustang modellerinde kullandığı malzemeyle hazırladığımız koltukları bu özel seriyi tercih eden müşterilerimize farklı bir haz yaşatacak. Ağır ticaride ilk defa oluşturduğumuz bu özel serinin koleksiyon seven müşterilerimizde karşılık bulacağına inanıyoruz.

Bu özel seri için yine çok özel iki dostumla, sevgili Serdar Bostancı ve Murat Bostancı’yla çektiğimiz filmi de mutlaka seyretmenizi öneririm. Başarı ve genler arasındaki ilişkiyi en iyi onlar anlatıyor.

En Büyük Ford Trucks F-MAX dedik, ama artık F-MAX’ten daha büyüğü de var desek? F-MAX L ile tek depoyla 5 bin kilometre menzile ulaşmak mümkün. Böylece toplam sahip olma maliyetlerinin yanı sıra yakıt alımlarında fiyat hassasiyeti olan müşterilerimize de maliyetlerini çok daha iyi yönetmelerini sağlayan bir rekabet avantajı sağlıyoruz.

F-MAX’te standart özellik olarak devreye aldığımız bir yenilik ise yüksek performans gerektirmeyen sürüşlerde yakıt tüketiminin azaltılmasına olanak sağlayan EcoMode sürüş modu. Hem araç içinden hem de uzaktan bağlanarak devreye alınan bu sürüş modu ile müşterilerimiz %1-5 oranında yakıt tasarrufu sağlayabilecekler.

Yakıt tasarrufu demişken şehircilik araçlarımızda özellikle şehir içi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde sürekli dur-kalk sonucu artan yakıt tüketiminin önüne geçecek önemli bir adım attık ve 9 LT Otomatik Şanzıman özelliğiyle 330 PS’lik hafif damper ve hafif yol kamyonlarımızın yanı sıra zamanla yarışan itfaiye ve şehircilik araçlarımızda kaybedilen vites değiştirme süresinin önüne geçtik.

Şehir içi kullanımlarda müşterilerimizin olmazsa olmazlarından biri de hiç şüphesiz manevra kabiliyeti ve düşük dönüş yarıçapı. Geliştirdiğimiz Arka Dümenlenebilir Aks sistemi ile dönüş çapını %9’a varan bir oranda iyileştirmenin yanı sıra manevra kabiliyetinde de gözle görülür bir artışı deneyimleyebileceksiniz.

Sürekli geliştirdiğimiz yepyeni teknolojileri, ürünleri ve hizmetleri şehircilikten yakıt tasarrufuna, kamu araçlarından uzun yol taşımacılığına, tasarımdan koleksiyona işimizin değdiği her noktaya taşıyarak birlikte geleceği yüklüyoruz. Yeni ve yerli yatırımlarımızla her yükte birlikte, hep daha ileriye gideceğimizi biliyoruz. Yeni ve yerli demişken ve yazımın başlarında bahsettiğim üzere yazıma önemli bir gelişmeyi müjdeleyerek son vermek istiyorum. 2021 hızlı başladı ve bitmeden yerli şanzıman üretimimiz de başlayacak! Yerli şanzımanımızla ilgili detayları başka bir yazımda paylaşacağım. O zamana kadar sağlıkla kalın!