Bir Köy Okulunu Kucaklamak!

Ford Otosan

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’ndaki değerli teknisyenimiz Birol Mutlu’dan Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki 73 öğrencisi ve 4 öğretmeni olan köy okulu Ortatepe İlkokulu’na uzanan bir yardımseverlik hikayesi…

Her Şey Çocuklar İçin…

Geçtiğimiz Nisan ayında Doğu’daki olaylar nedeniyle eğitim alamayan çocukların durumunu eşiyle konuşan Birol Mutlu, internette bir araştırma yaparak bölgedeki okulların ve çocukların ihtiyaçlarına ulaştı. Şanlıurfa’daki bir okulda, çocukların kıyafet ihtiyacı olduğunu öğrendi. Vatandaşlık sorumluluğuyla kolları sıvayan Mutlu, amiri Takım Kalıp Alan Direktörü Burak Gürler’e “Bu çocuklara kıyafet yardımında bulunmak istiyorum. Çalışma arkadaşlarımdan destek alabilir miyim?” diye sorarak amirinin desteğiyle kaynak, zaman ve ilişki yönetiminde tek başına yola koyuldu.

 

Kıyafetleri tedarik ederken başka ihtiyaçlar olduğunu da fark eden Birol Mutlu, bu ihtiyaçları yalnızca çalışma arkadaşlarından toplayacağı parayla karşılayamayacağını anlayınca, eşinin de yardımıyla çeşitli kurumların kapısını çalmaya başladı.

El Ele Bir Yolculuk!

Kocaeli, Eskişehir, Kütahya ve İstanbul da dahil birçok ildeki şirketlerden yardım toplanarak kitaplıktan sobaya, kırtasiye malzemelerinden bilgisayar ve ekipmanlarına, dış cephe boyasından masaya kadar okulun ihtiyacı olan her şey tamamlandı. Tüm bu yardımları bir an önce sahiplerine ulaştırmak için Ford Otosanlı çalışma arkadaşıyla birlikte Bozova’ya doğru yola çıkan Mutlu’nun heyecanı umutlu gözleriyle kendisine bakan 73 öğrenciyle tanışana dek sürdü.

 

Birlikte boya badana yapıp, seramik döşeyen, tamir ve tadilat yapan çalışanlarımız; çevre halkının ve Şanlıurfa bayimizin de desteğiyle 2,5 günde okulun tadilat işlerini tamamlayarak Ortatepe İlkokulu’nu yenilenen yüzüyle öğrencilere armağan etti. Ford Otosan ailesi olarak ekibin ulaşımı ve konaklamasını karşıladığımız bu yardımseverlik yolculuğunda okulumuza bir de Atatürk büstü hediye ettik.

 

Şu an Bozova’da geleceğe daha güvenle gülümseyen 73 öğrenci ve Kocaeli’de yüreği o çocukların mutluluğuyla dolu bir Birol Mutlu var. Birol Mutlu’ya ve bu süreçte desteğini eksik etmeyen herkese teşekkürler.