big 2020’yi Dijitalde Gerçekleştirdik!

big 2020

İki yıldır Ar-Ge merkezimizde düzenlediğimiz Bilgi İletişim Gelişim etkinliğimizin üçüncüsünü bu yıl yaşamakta olduğumuz pandemi sebebiyle dijital ortama taşıdık. Gelecekte kendimizi geliştirmek istediğimiz, Ar-Ge vizyonumuza hizmet edecek konularda birbirimizi bilgilendirme fırsatı yakaladığımız etkinliğimizde sektöründe lider 30 firma, 6 üniversite, 10 start-up ve 1500’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yaparak 9 farklı ülkeden 69 konuşmacının oturumlarının yanı sıra bir de panel düzenledik. Aynı zamanda Ürün Geliştirme’ye bağlı iş birimlerimizin kendilerini tanıttığı ve kurulan stantlarda yaptıkları işleri aktardıkları big 2020 etkinliği için lobi alanı, stant alanı, lounge ve oturumların olduğu dijital bir ortam hazırlandı.

Bu etkinliğimizi dijital ortama taşımanın en büyük kazanımlarından biri de ortağımız Ford’un katılımıyla daha zengin içeriklere ve katılımcı kitlesiyle buluşmamız oldu.

Davet esaslı yürüttüğümüz ücretsiz katılım sürecini paydaşlarımızın desteğiyle geniş kitlelere yaymayı başardık ve sosyal sorumluluk bilincimizin farkındalığıyla katılımcılarımızı Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) ve SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği (SMADER)’ne bağış yapmaları konusunda teşvik ettik.

Toplamda 45 saat canlı yayınla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde; inovasyon, entegrasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik ana başlıklarındaki gelişmelerin yanı sıra ödüllü oyunlar ve yarışmalara da yer verdik.

8-11 Aralık 2020 tarihleri arasında 4 gün süren etkinliğimizde 30 paydaşımızla birlikte ODTÜ Teknokent’ten katılan 10 start-up’ın sunumlarını heyecanla dinledik. Ayrıca taşımacılık hizmetlerinde kullanılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettiğimiz iki adet Ford Custom PHEV aracımızdan elde ettiğimiz ve ürün geliştirme süreçlerimizde kullanacağımız verileri inceleme, kullanıcıların şehirlerde yaşayacağı elektrikli araç deneyimlerini gözlemleme fırsatı yakaladık.

Bu yıl big 2020’ye ekranları başından katılan tüm katılımcılarımıza, çalışma arkadaşlarımıza, bizlere bu dijital ortamı hazırlayan etkinlik ekibimize çok teşekkür eder, 2021’de sağlıkla yeniden bir araya geleceğimiz 4. etkinliğimizde görüşmeyi dileriz.