“Bal Arıları Mühendis Oluyor” Projemize İyi Uygulama Ödülü

Ford_Slider

Bal Arıları Mühendis Oluyor projemiz, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde “Büyük Ölçekli Şirketler” kategorisinde İyi Uygulama Ödülü’ne layık görüldü.

Bal Arıları Mühendis Oluyor ödüller alarak yoluna devam ediyor

Türkiye’nin 81 ilindeki kız çocuklarımızı hayallerindeki mühendislik mesleğine bir adım daha yaklaştırmak için başlattığımız Bal Arıları Mühendis Oluyor projemiz, iki yıllık yolculuğuna devam ederken ödüller de alıyor. Son olarak Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) düzenlediği Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde İyi Uygulama Ödülü’nü aldık.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 81 ilde yürüttüğümüz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz, toplam 55 şirketin başvurduğu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde bize bu değerli ödülü armağan etti.

12.064 öğrenciyle mühendis olmayı konuştuk

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele etmek amacıyla bugüne kadar 55 ili ziyaret ederek 7.069’u kız öğrenci olmak üzere toplam 12.064 öğrenciyi mühendis olma yolunda cesaretlendirdik. Ayrıca projemiz kapsamında ziyaret ettiğimiz okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencileri kariyer hayatlarında da yalnız bırakmıyoruz ve onları Ford Otosan’da staj yapmaya davet ediyoruz. Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği toplumsal cinsiyet uzmanları, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği uzmanları ve gönüllü mühendislerimiz 81 ilimizi yorulmadan dolaşıyor. Gönüllü mühendislerimiz yolculukları sonunda buluştukları birbirinden parlak kız öğrencilerimize mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve deneyimlerini aktarıyor.

Nursel Ölmez Ateş: “Türkiye sanayisine daha fazla kadın mühendis kazandıralım istedik.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törende ödülümüzü teslim alan İnsan Kaynakları Direktörümüz Nursel Ölmez Ateş, “Bundan iki yıl önce Türkiye’nin 81 iline ulaşmak için bir yola koyulduk. 81 okulda toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını kız ve erkek öğrencilere anlatarak, Türkiye sanayisine daha fazla kadın mühendis kazandıralım istedik. Bugüne kadar 55 ili ziyaret edip, kız çocuklarımıza toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını anlattık ve ‘Siz de mühendis olabilirsiniz.’ dedik. Bu projeyi yaparken kadın ve erkek mühendislerimiz bizimle beraber okullara gelip, ‘Biz yaptık siz de yapabilirsiniz.’ diyerek çocuklarımıza rol model oldular. Bu ödülü Ford Otosan’ın gönüllü çalışanları, gönüllü bayileri ve projeye emek veren tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum.” açıklamasında bulunarak kız çocuklarımızı cesaretlendiren projemizin anlamına değindi.

Mühendis olmak isteyen kız çocuklarımızı desteklediğimiz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz, aldığı ödüllerle Türkiye turuna devam ediyor.