“Bal Arıları Mühendis Oluyor” Projemiz Kırklareli ve Edirne’deydi!

Ford

Koç Topluluğu’nun 10 yıldır yürüttüğü “Ülkem İçin” sosyal sorumluluk projesinin 2015-2017 yılı teması “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kapsamında Ford Otosan, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projesi, öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

81 il, 81 okul, 8.100 kız ve erkek lise öğrencisiyle buluşma hedefimizi gerçekleştirmek için 02-03 Haziran tarihleri arasında Kırklareli Lüleburgaz Anadolu Lisesi’nde, 06-07 Haziran tarihleri arasında ise Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’ndeydik.

Kız Öğrencilerimiz Mühendis Olmaya Hazırlanıyor

Kız ve erkek öğrencilerimize, ailelerine ve öğretmenlerine meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında verdiğimiz 2 günlük farkındalık eğitimlerimizde, kız öğrencilerimizi mühendislik mesleğiyle tanıştırarak onları bekleyen parlak geleceğin yolunu çiziyoruz.

4.000’in Üzerinde Öğrenciye Ulaştık

Projemizin Kırklareli ve Edirne ayaklarında da Uçan Süpürge toplumsal cinsiyet uzmanları, psikolojik rehberlik ve danışmanlık uzmanları ve Ford Otosan gönüllü mühendisleri öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin karşısına geçti ve onlara kız öğrencilerin neden mühendis olmaları gerektiğini anlattı.

2 yıl boyunca sürecek farkındalık eğitimlerimiz ile yeni şehirlerde yeni bal arılarımızla buluşmak dileğiyle…