“Bal Arıları Mühendis Oluyor” Projemiz Birinci Dönemini Tamamladı

Ford

Koç Holding’in “Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi kapsamında Uçan Süpürge ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” sosyal sorumluluk projemizin ilk dönemini tamamlayarak 22 lisede 2.682’si kız öğrenci olmak üzere toplam 4.535 öğrenciyle buluştuk.

Toplumsal cinsiyet kalıbına dayalı ön yargıları yıkmak adına 81 ilde, 81 okulda kız ve erkek öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlerine mühendislik mesleğini tanıttığımız projemiz öğrencilerden büyük ilgi gördü.

 

“Bal Arıları Mühendis Oluyor” Projemizle Daha Fazla Sayıda Kadın Mühendis!

İnsan Kaynakları Direktörümüz Nursel Ölmez Ateş, “Ülkemizde toplumsal cinsiyet kalıplarının belirlediği dayatmalar sonucunda meslek seçiminin önünde olan bariyerleri ve ön yargıları yıkmak ve toplumda büyük ölçüde bir farkındalık yaratma hedefiyle yola çıktık. Edirne’den Kars’a, Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna dolaşarak, liseleri ziyaret ederek, mesleklerin cinsiyetinin olmadığını, kadınların da çok başarılı birer mühendis olabileceğini anlattık. Kız ve erkek lise öğrencileriyle, öğretmenleriyle ve aileleriyle buluştuk. Buluştuğumuz tüm öğrenciler çok enerjik, çok dinamik ve çok meraklılardı; bu ilgileri ve gözlerindeki ışıltılar bizi daha da anlatmaya, elimizdeki bütün bilgileri onlara daha da açmaya yöneltiyor, onların ilgisi bu projeyi daha da büyütüyor. İlk dönemini bitirdiğimiz bu projenin tohum niteliğinde olduğuna inanıyoruz. 4-5 sene sonra bu tohumların verdiği meyveleri tüm Türkiye’de toplamaya başlayacağız ve Türk sanayisine daha fazla sayıda kadın mühendis kazandıracağız. Bu projeyi bu kadar başarılı gerçekleştirmemizde büyük emekleri olan T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Ford Bayileri ve Ford Otosan gönüllü çalışanlarına şükranlarımı sunmak isterim.” sözleriyle Bal Arıları Mühendis Oluyor projemizin başarısına değindi.

 

Ford Otosan’dan Bal Arılarına Staj İmkanı

Uçan Süpürge toplumsal cinsiyet uzmanları, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin uzmanları, gönüllü mühendislerimiz, il milli eğitim müdürlükleri ve Ford bayilerinin destekleriyle gerçekleşen projemizin sonunda 81 ildeki 81 lisede, toplamda 16.200 lise öğrencisine, velilerine ve öğretmenlerine ulaşmayı hedefliyoruz. İki yıl boyunca farkındalık eğitimlerimizle sürecek olan projenin devamında sürdürülebilirliğin sağlanması için Uçan Süpürge ile beş yıl boyunca ortak bir izleme programı da yürüteceğiz.

Kız öğrencilerimizi mühendislik mesleğiyle tanıştıracak projemizin sonunda üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilerimizi bekleyen Ford Otosan’da staj imkanı ise kız öğrencilerimizi iş hayatına hazırlayacak.