"Bal Arıları Mühendis Oluyor" Projemiz Bilecik’teydi!

BB_Bilecik

81 il ve 81 okul gezmeye Bilecik ile devam ediyoruz. Koç Topluluğu’nun 10 yıldır yürüttüğü “Ülkem İçin” sosyal sorumluluk projesinin 2015-2017 yılı teması “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kapsamında, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz “Bal Arıları Mühendis Oluyor” projemiz, 21-22 Mart tarihleri arasında Bilecik’teydi.

Bal Arılarımızla Buluştuk

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Ford oto bayimizin destekleriyle Bilecik Merkez Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi’ndeydik. Kız ve erkek öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlere meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi vererek Bilecikli kız öğrencilerimizi mühendis olmaya çağırdık.

3.000’e Yakın Öğrenciye Ulaştık

Projemizin Bilecik ayağında Uçan Süpürge toplumsal cinsiyet uzmanları, psikolojik rehberlik ve danışmanlık uzmanları ve gönüllü mühendislerimiz öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin karşısına geçti ve onlara kız öğrencilerin neden mühendis olmaları gerektiğini anlattı.

2 yıl boyunca sürecek farkındalık eğitimlerimizle 81 ildeki 81 lisede, 8.100 kız ve 8.100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar ulaştığımız 3.000’e yakın öğrenci, mühendis olacak kız öğrencilerin neler başarabileceğini çok iyi biliyor.

Bilecik’in ardından yeni bir şehirde, yeni bir okulda yeni bal arılarımızla buluşmak için sabırsızlanıyoruz.