Bakan Nihat Ergün Ford Courier’in direksiyonuna geçti

Ford Courier

2. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımlarıyla 15 Kasım Cuma günü açıldı. Bakan Ergün, TÜBİTAK Ar-Ge teşvikleri ile geliştirilip üretilen Ecotorq motorlar ile Ford Cargo ağır ticari aracını inceledi. Ayrıca, Ford Otosan tarafından 2014 yılında açılacak Yeniköy Fabrikası’nda üretilecek Ford Courier modelinin prototipinin direksiyonuna geçti.

 

Ar-Ge Zirvesi Ford Courier

 

Ford’un 3. büyük Ar-Ge merkezi, Ford’un hafif ticari ve ağır ticari global mühendislik ve üretim merkezi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yenigün: “Türkiye’nin otomotiv sektöründeki en büyük Ar-Ge merkezine sahip Ford Otosan olarak sağladıkları teşviklerden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ederiz. Bugün burada sergilediğimiz motor ve araçlarımız ne mutlu ki Türk mühendisler tarafından geliştirilip Türkiye’de üretilmektedir. Bu başarıda bakanlığımızın verdiği maddi ve manevi desteğin büyük katkısı olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

Ford Tourneo Courier

 

Ford Otosan Mühendisleri tarafından geliştirilen Ford Courier modeli yılda 110 bin adetlik kapasiteyle üretilecek. B segmentinde Ford’un ilk ticari modeli olan Courier, 2014 yılında yollara çıkacak. 2. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde küresel pazara sunulan Tourneo Custom, İnönü Fabrikası’nda üretilen Ford Cargo 1846T ile Ecotorq ve Duratorq motorları da sergilendi.

 

Ecotorq