Ayın Konuğu: Hanım Yıldırım

Hanım Yıldırım

Herkes kendi hayatının başrolündedir elbet, ama bazı hayat hikâyelerinde yardımcı oyuncu da en az başrol kadar öne çıkar. İşte tam da böylesine iç ısıtan, sıcacık bir hayat hikâyesinde yardımcı rolde Ford Transit’i, başrolde ise Hanım Yıldırım’ı görüyoruz. Gelin hep birlikte bu güzel insanı tanıyalım…

1972’de Tunceli’de doğan Hanım Yıldırım, 17 yaşında eşi Ali Enver Yıldırım ile Çemişgezek’te evlenir ve ardından Gözlüçayır köyüne yerleşir. Çiftin üç çocuğu olur. En büyüğü 27 yaşında bilgisayar mühendisi bir genç erkek; ortancası 22 yaşında Uluslararası İlişkiler öğrencisi genç bir kadın ve lise sona giden 18 yaşında bir oğlan çocuğu daha… Pırıl pırıl üç genç yetiştirmiş Hanım ve Ali Enver.

Hanım ve Ali Enver’in yaşadıkları Gözlüçayır köyü; Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı, merkeze 14 km uzaklıkta, 25 haneli, 200 nüfuslu minicik bir köy. Dağlık ve sarp bir alanda yer alan bu köyde Hanım, tarım ve çiftçilikle ilgilenmekte ve aynı zamanda köy ile ilçe arasında ulaşımı sağlamakta.

Hanım, 2004 model 13+1 Ford Transit minibüsü ile haftada 5 gün ilçeye sefer düzenleyerek köy halkının ulaşım ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca düğün, cenaze gibi özel günlerde de ulaşım hizmeti veren Hanım, bulunduğu coğrafyadaki tek minibüs şoförü kadın olduğu için gayet tanınmış. Öyle ki “Şalvarlı Şoför” lakabıyla Yeşilçam’ın “Şoför Nebahat”inden sonra en çok tanınan şoför kadınlardan birisinin Hanım olduğunu söylememiz abartı olmaz…

Hanım’ın otomobillere merakı ve sevgisi annesinden geliyor. Sürekli hastalanan annesini hastaneye götürebilmek için henüz çocukken araç kullanmayı kafasına koymuş ve hatta annesine söz vermiş. Nitekim ilerleyen yıllarda verdiği bu sözü tutmuş ve son kez de olsa annesini hastaneye kendi kullandığı araçla götürmeyi başarmış.

Hanım, çocukluğunu ve gençliğini birlikte geçirdiği, sadık bir yol arkadaşı olarak gördüğü markamızı, “güçlü, kuvvetli, sağlam ve güvenilir” sıfatlarıyla özdeşleştirmiş. Öyle ki geçen bunca senenin ardından Yıldırım ailesi; Ford’u bir otomobil markası olarak değil, ailelerinin bir üyesi olarak görüyor.

Gelecek dönem muhtar adayı olmak ve minibüsünü yenilemek Hanım Yıldırım’ın gelecek planları arasında. İnsanların toplumsal ön yargılardan uzak, istedikleri meslekleri seçebilecekleri, eşitlikçi bir dünya yaratmayı amaçlayan Ford Otosanlılar olarak bu hikâyeyi duyduğumuzda çok mutlu olduk:)

Hanım’ı ve hikâyesini bizlerle paylaşan Çetinkayalar Otomotiv ailesine de çok teşekkür ediyoruz.