Avrupa’da Her Dört Gençten Biri Sürüş Sırasında ’Selfie’ Çekiyor

Ford

Ford sponsorluğunda yapılan güvenli sürüş anketi sonuçlarına göre 18-24 yaş arası her dört genç sürücüden birinin direksiyon başında “selfie” çektiği görüldü.

 

Avrupa genelinde 18-24 yaş arası 7.000 akıllı telefon kullanıcısının katıldığı ankette direksiyon başında sosyal medya sitelerini kontrol ederek güncelleme yapanların sayısı da oldukça yüksek.

 

Ford direksiyon başında akıllı telefon kullanımının risklerini vurgulamak amacıyla “Ford Yaşam İçin Güvenli Sürüş Becerileri” eğitim programını hazırlandı.

 

Neredeyse ankete katılan tüm genç erkeklerin tehlikeleri ve riskleri çoğunlukla göz ardı ettiği görüldü. Ve genç sürücülerin yaklaşık yarısı direksiyon başında fotoğraf çekmek için telefonlarını kullandıklarını itiraf ettiler. Ford sponsorluğunda yapılan bu araştırmaya göre Avrupa’da her dört gençten biri direksiyon başında “selfie” çekiyor.

 

Ford Sürüş Becerileri yöneticisi Jim Graham; “özellikle genç insanlar arasında ‘selfie’ çekmek hayatın bir parçası haline geldi ancak bu eylemin direksiyon başında gerçekleştirilmemesi gerekmektedir. Potansiyel tehlikeleri vurgulamak adına Ford olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

“Yaşam İçin Ford Güvenli Sürüş Becerileri” 10 yıl önce ABD’de başlatılan ve dünya çapında 100.000‘den fazla genç sürücü üzerinde eğitim verdi. Şimdiye kadar Avrupa’da; Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Romanya, İspanya ve İngiltere’de eğitim programları gerçekleştirildi.

 

Katılımcılar, eğitimin bir parçası olarak yanlarında profesyonel bir eğitmen ile trafiğe kapalı alanda direksiyon başında “selfie” çekerken yavaş ve hızlı manevralar yapıyorlar böylece tehlikeleri erken tanıma ve hız yönetimi konularında uzman rehberlerden eğitim almış oluyorlar.