Ar-Ge Kalibrasyon ve Kontrol Ekibimiz 2015’te Nelere İmza Attı?

kalib

2015 yılı Ford Otosan Kalibrasyon ve Kontrol Ekibimiz için nefes kesici bir yıl oldu. Ford bünyesinde ilk defa kullanılan seri çift turbolu 210 beygir gücündeki dizel motorun kalibrasyonunu gerçekleştiren ekibimizin katkısıyla bu motorların kullanıldığı S-Max, Mondeo ve Galaxy araçlarımız, Valencia fabrikasında devreye alınarak müşterilerimizin beğenisine sunuldu. Devreye alınmasından önce kullanmaktan keyif aldığımız bir projeydi; şu anda ise kullanıcı yorumlarını okumaktan keyif alıyoruz. Her anlamda çok başarılı bir proje olduğunu görmek bizleri gururlandırıyor.

2015 yılının diğer önemli gelişmesi ise tüm dünyada 50’den fazla ülkede satılacak olan yeni Ranger ve Everest araçlarımızın Tayland AAT, Güney Afrika Silverton ve Çin Xiaolan fabrikalarında üretime başlamaları oldu. Bu araçlarımızla kullanıcılara 2.2 ve 3.2 TDCi Duratorq motor ve 6-ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle daha atik bir performans, daha gelişmiş yakıt ekonomisi ve emisyon, daha az gürültü ve titreşim özellikleri ile yüksek sürüş konforu sağladık.

Bu çalışmaların altına imza atarak “Engineered in Turkey” imzasını tüm dünyaya duyuran Kalibrasyon ve Kontrol Ekibimiz için 2015 güzel bir yıl oldu. Bu güzel gelişmeleri taçlandırmak üzere Ford Otosan kalibrasyon ve Kontrol Departmanında neler yapıldığını, bir projenin hangi aşamalardan geçtiğini sizlerle paylaşmak istedik.

Kalibrasyon ve Kontrol Ekibimiz dışında Ar-Ge departmanından çalışanlarımızın da bu projeye sunduğu katkıyla 2015’i başarılarla uğurladık. Şimdi sıra 2016’da! Tüm gelişmelerimizden haberdar olmak için blog yazılarımızdan bizi takip etmeye devam edin.