3D Baskı ile Araç Parçaları Üretmek İçin Testlere Başladık

Ford

3D baskı teknolojileri konusunda uzman Stratasys şirketi iş birliğimizle otomotiv sektöründe bir ilki gerçekleştiriyoruz ve büyük ölçekli otomobil parçaları için 3D baskı testleri gerçekleştirmeye başlıyoruz.

3D teknolojileriyle parça üretim süresi kısalacak

“Stratasys Infinite Build 3D” yazıcıyla geleceğin bir başka otomobillerinin kişiselleştirilmiş, daha hafif ve yakıt verimliliği sağlayacak parçalarını üretebilmek amacıyla test çalışmalarına başladık. Hemen hemen her tip ve boyda otomobil parçalarını üretebilen Stratasys Infinite Build 3D baskı sistemi, ABD’deki Ford Araştırma ve İnovasyon Merkezi Dearborn’da yer alıyor.

3D baskı teknolojileri, otomobil parçalarının prototipleri ve yarış otomobillerine özel parçaların üretimi gibi düşük hacimlerde üretilen parçalar için ekonomik bir çözüm sunacak. Günümüzde geleneksel üretim yöntemleriyle üretilen bir otomobil parçası için aylarca beklemek gerekirken, 3D baskı teknolojileriyle aynı parça çok kısa bir sürede ve daha az maliyetle üretilebiliyor.

Lee: “Otomotivde büyük ölçekli baskının gelişimini yönlendirmek bizim için çok heyecan verici.”

Ford’un Üretim Araştırmasından Sorumlu Teknik Lideri Ellen Lee, “Infinite Build teknolojisiyle otomobillerin büyük aksesuar, alet ve parçalarının baskısını yapıp, tasarım süreçlerini daha hızlı yürütebileceğiz. Stratasys’ın bu yeni teknolojisine erken erişimimizle birlikte otomotivde büyük ölçekli baskının gelişimini yönlendirmek bizim için çok heyecan verici.” açıklamasıyla otomobil parçası üretiminde çığır açacak bu yeni teknolojinin Ford ailesi için ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Uluslararası araştırma kuruluşu Global Industry Analysts Inc raporuna göre ise 3D baskı uygulamalarının 2020 yılı itibarıyla 9,6 milyar dolarlık bir küresel pazar oluşturması bekleniyor. Bu nedenle 3D baskı teknolojilerinin gelecekte havacılık, eğitim, tıp gibi sektörler başta olmak üzere tüm üretim süreçlerinde kullanılması öngörülüyor.

Attığımız bu adımla otomotiv sektörünü 3D baskı teknolojileriyle tanıştıran ilk şirket olmaktan mutluluk duyuyoruz.