3. Kez Düzenlediğimiz Ford Sürüş Akademisi’ne Gençlerden Yoğun İlgi!

Ford Fiesta

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ford’un tüm dünya çapında yürüttüğü Ford Sürüş Akademisi’nin Türkiye ayağında yine gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Avrupa Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye takımımız tarafından 9-10 Mayıs’ta verilen eğitimlere katılan gençler, güvenli sürüşün püf noktalarını işin uzmanlarından öğrendi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerimizden “Ford Sürüş Akademisi”, ilk olarak 2003 yılında Amerika’da “Ford Driving Skills For Life” adıyla hayata geçirildi. 2003’ten beri tüm dünyada bir milyonu aşkın genci güvenli sürüş konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan projemiz, 9-10 Mayıs tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde düzenlendi. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte gençler, sürüş kabiliyetlerini geliştirmenin yanı sıra güvenli araç kullanmanın inceliklerini kavradı.

3,5 saatlik seanslarla geçen eğitimde 18-24 yaş aralığındaki gençler eğitimimize günler öncesinden kayıt yaptırarak kontenjanları kısa sürede doldurdu. Özellikle direksiyon başındayken telefon ile ilgilenme ve alkollü araç kullanmanın tehlikelerini simülasyon gözlükleriyle uygulamalı olarak anlattığımız aşamalar gençlerden büyük beğeni topladı. Tehlike tanıma, direksiyon hâkimiyeti, hız ve mesafe yönetimi gibi becerileri geliştirmede hem teorik hem de pratik bilgi verdiğimiz eğitimlerimiz 4 temel aşamadan oluştu.

Şampiyon pilotlarımızdan gençlere güvenli sürüş tavsiyeleri

Ford Sürüş Akademisi’nde gençler güvenli sürüşün altın kurallarını Castrol Ford Team Türkiye takımımızın şampiyon pilotlarından Murat Bostancı’dan öğrendi. Şampiyon pilotumuz yıllardır tecrübe ettiği sürüş bilgilerini ve becerilerini, trafikte güvenle seyahat edebilmeleri için gençlerle paylaştı.

41 ülkede 1 milyondan fazla genç güvenli araç kullanmayı öğrendi

Ford Sürüş Akademisi programı çatısı altında, eğitim etkinlikleri ve online iş birlikleri sayesinde 41 ülkede bir milyondan fazla genç sürücü ile bir araya gelerek verilen uygulamalı güvenli sürüş eğitimleri sayesinde gençlerin kendilerine olan güvenleri arttı. Akademimize katılan her genç, trafikte yaptıkları birçok hatayı fark etmelerini sağlamak açısından eğitimimizin çok faydalı olduğunu ve Ford Sürüş Akademisi’ni arkadaşlarına da tavsiye ettiklerini belirtti.