2013 Ralli Takvimi Açıklandı

ralli thumb

2013 yılı ulusal yarışma takvimi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından açıklandı. Takvimde, bu yıl başlayacak TOSFED Ralli Kupası da dâhil olmak üzere ralli, pist, tırmanma, rallikros, karting, off-road ve klasik otomobil branşlarında toplam 60 yarış bulunuyor.

 

Türkiye Ralli Şampiyonası Heyecanı

Dört asfalt ve dört toprak ralliden oluşan Türkiye Ralli Şampiyonası, yine 06-07 Nisan’da yapılacak olan Ege Rallisi ile başlıyor. Yarışma, 04-05 Mayıs Eskişehir Rallisi, 08-09 Haziran Avrupa Ralli Şampiyonası, 06-07 Temmuz Oyak Renault Yeşil Bursa Rallisi, 17-18 Ağustos Hitit Rallisi, 14-15 Eylül Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 02-03 Kasım’da İstanbul Rallisi ile son bulacak. Takımlar, 05-06 Ekim tarihlerinde KKTC’de düzenlenecek Atatürk Rallisi’nden yine 1 katsayı ve WRC, Avrupa ile Ortadoğu´da düzenlenen uluslararası rallilerden de şampiyona için puan kazanabilecekler. Ralli yarışmalarında yapılan en büyük değişiklik ise 4 tane yeni grupla, homologasyonu 2008 yılında biten otomobillere de ulusal şampiyonada yarışma şansının verilmesi.

 

Avrupa Şampiyonası’nda bu yıl Türkiye’nin adı yer almamasına rağmen, sezonun üçüncü randevusu olarak Haziran ayında ‘ERC’ vurgusu ile büyük olasılıkla Boğaziçi Rallisi için yer ayrılmış durumda.

 

2013 takviminde açıklanan en büyük yenilik ise, yeni başlayan daha az bütçeli sporcuların uygun bütçeyle yarışmalarına imkân verecek olan olan TOSFED Ralli Kupası. TOSFED, 02-03 Mart tarihlerinde İzmir’de başlayacak ve 21-22 Aralık tarihlerinde Antalya ayağı ile sona erecek.

 

Castrol_Ford_Team_Türkiye

 

 

Castrol Ford Team Türkiye bu yıl da şampiyonluk peşinde

 

Castrol Ford Türkiye, Doğu Avrupa Kupası Pilotlar Şampiyonluğu başarısının ardından, Türkiye Ralli Şampiyonası Takımlar Şampiyonu oldu. Son 2 yılda iki ‘pilotlar’ ve bir de ‘takımlar’ şampiyonluğu kazanan ekip, zorlu geçen 2012 sezonunda müzesine 2 önemli kupa daha kazandırdı.

 

 

Castrol Ford Team Türkiye, bu kupalara ek olarak İki Çeker Kupası Birinciliği ve Genç Pilot Birinciliği Kupası’nı kazandı. Fiesta S2000 ile Türkiye Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ve Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilileri, şampiyonayı 2.likle ve 3.lükle bitirdiler. 24 yaşındaki Murat Bostancı ise, dördüncü kez Genç Pilot Birinciliği elde etti. Standart Fiesta ’ya en yakın otomobil olan Fiesta R2 ile yarışan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ve Emre Yurdakul-Burak Erdener ikilileri, İki Çeker Kupası’nı domine ederek sezonu 1. ve 2’nci sırada tamamladılar. Sezon boyunca pek çok güçlü ve hatta 4 çeker otomobilleri de geride bırakarak 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası genelinde de üst sıralarda yer almayı başardılar. Castrol Ford Team Türkiye 2013 sezonunda da katıldığı bütün yarışlara şampiyonluk iddiası ile giriyor.

 

Takvim