16. İstanbul Bienali’ne Doğru…

Bienal

2007’den beri Koç Holding’in ana sponsorluğunda İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Bienali’nin otomotiv sponsoru olarak sanata giden yolda biz de varız diyoruz!

Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan İstanbul Bienali 14 Eylül’de sanatseverlerle buluşacak. Sanata, ekoloji ve antropoloji gibi farklı disiplinlerin gözünden bakan pek çok farklı eserin yer alacağı bienal, şehrin farklı atmosferlerinde farklı deneyimler sunacak. Sanat ve sanatseverler bu yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin Tophane’deki yeni binasının yanı sıra Pera Müzesi ve Büyükada’da buluşacak.

Her yıl farklı bir temada gerçekleşen bienalin bu yılki teması “Yedinci Kıta” olarak belirlendi. Temasını okyanuslarda yüzen devasa atık yığınına verilen isimden alan bienal, sanat ve ekoloji arasındaki ilişkiyi de tartışmaya açarak sanata sosyal sorumluluk perspektifini kazandırmayı hedefliyor.

Fransız akademisyen ve yazar Nicolas Bourriaud küratörlüğünde gerçekleştirilecek olan bienalde dünyanın dört bir yanından 56 sanatçı ve sanatçı kolektifinin, insanlığın sebep olduğu doğal veya kültürel atıklara odaklanan güncel sanat çalışmaları sergilenecek. Yerli ve yabancı sanatçıların 16. İstanbul Bienali için özel olarak ürettikleri 36 yeni eser de ilk kez İstanbul’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Ziyaretçiler daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da İstanbul Bienali’ni rehberli turlarla ziyaret edebilecek. Bienali Koç Holding desteğiyle sağlanan rehberli turlar yerine tek başınıza gezmek isterseniz Vehbi Koç Vakfı’nın katkılarıyla hazırlanan cep boyutlarındaki basılı kılavuzdan edinmenizi öneririz.

10 Kasım’a kadar tüm noktalarda ücretsiz olarak sergilenen sanat eserleriyle buluşmaya sizi de bekliyoruz!