YouTube Yıldızlarını Hiç Böyle Görmediniz

slider

İki müzisyen Hobbie Stuart ve Ebony Day; video blogları, orijinal şarkıları ve cover’larıyla YouTube’da milyonlarca izlenme sayısına ulaştı. Peki, onlar işittiğiniz seste etkisi büyük olan özel akustik ses laboratuvarlarımızda nasıl duyulurlar merak ediyor musunuz?

Bu sorunun cevabını kendileri de merak etti ve Ford Avrupa’nın #GoCreate kampanyası kapsamında Almanya’nın Köln şehrindeki Akustik Merkezi’ni birlikte ziyaret ettiler.

İlk olarak, geçen yıl X Factor’da büyük yankı uyandıran Hobbie, kendi yazdığı “Someone to Love You” şarkısını seslendirdi. Ardından, 2013’te MTV’nin en iyi yeni sanatçı yarışmasını kazanan Ebony de kendi orijinal bestesi olan “August Sun”ı seslendirdi.

Hobbie, şarkısı için Yankılama Odası’nı seçti. Bu odada hiçbir duvar diğerine paralel olmadığı için sesler güçlü yankılar yaratabiliyor. Odanın neresinde durursanız durun, yankı aynı miktarda gerçekleşiyor.

Bu durum, araç geliştirirken istenmeyen seslerin kaynağını belirlemek için de harika bir yöntem. Tabii ki aynı durum Hobbie’nin müzik videosu için de geçerliydi.

Ayrıca, videoda gürültü azaltma teknikleri olmadığında araç kaportasının nasıl bir hoparlör gibi ses çıkartabildiğini de görüyorsunuz. Önce küçük bir müzik kutusu, ardından da Beethoven’in 5. Senfonisi’nin bir kaydı kullanılarak bu özellikler test edildi.

Ebony, kendi videosunda akustik gitar çalarken bir yandan da Yankılama Odası’nda ve Akustik Merkezi’nin diğer alanlarında şarkı söyleyerek dolaştı.

Gezerken Yankılama Odası’nın tam tersi işleve sahip Yankısız Oda’yı da ziyaret etti. Bu oda o kadar ses geçirmez ki içinde hiçbir yankılanma olmuyor. Araç geliştirmede bu da çok önemli bir özelliktir çünkü araç içerisinde sesin nasıl duyulduğu sürücülere sunulan konforun kilit noktalarındandır. Bu odada uzun süre kalanlar sanki onları deniz tutmuş gibi bir hisse kapılıyorlar.

Klipte Ebony gitarını Edge Vignale SUV’nin arkasına koyuyor.

Ford Avrupa’nın #GoCreate projesi, müzisyenleri ve sanatçıları Ford tesislerine davet ederek onların yeni eserler yaratmalarına destek oluyor.