Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mühendis Adaylarıyla Buluştuk

slilder

29 Mart 2016 Salı günü, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı’ndaki ergonomi dersine katılarak yaklaşık 200 mühendis adayıyla tanıştık. Otomotiv sektöründeki ergonomi uygulamaları ve ergonomi odaklı bakış açısı hakkındaki bilgi ve tecrübelerimizi endüstri mühendisliği öğrencilerine aktardığımız bu günde gençlerin birbirinden farklı sorularını da cevapladık.

Tüm Bilgimizi Öğrencilere Aktardık

İnsan Kaynakları Uzmanımız Muhammet Ceyhan’ın işe alım süreçlerimiz, işe alım süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve staj programlarımız hakkında detaylı bilgiler verdiği sunumun ardından Yeniköy Montaj Üretim Müdürlüğü Üretim Ekip Liderimiz H. Eren Şenkart’ın gerçekleştirdiği sunumda ise Ford Otosan’ın ürünlerini ve yakın tarihlerdeki başarılarımızı anlatarak şirketimizi tanıttık. V184 ve B460 projelerimiz, devreye aldığımız yeni teknolojiler ve otomotiv üretiminde geldiğimiz son nokta, gençlerin meraklı bakışlarını üzerimize çekti.

Otomotivde Ergonominin Önemine Değindik

Yeniköy Montaj Üretim Müdürlüğü Proses Koç Mühendisimiz ve Ergonomi Çalışmaları Sorumlumuz Funda Çiftçi, ergonomik yaşam felsefemizin önemine değinerek ergonomik analizlerin nasıl yapıldığı ve iyileştirilmesi gereken noktaların nasıl tespit edildiğini örnekler üzerinden öğrencilere aktardı.

Proses Mühendisimiz Melis Mutu ise Yeniköy Montaj Üretim Müdürlüğü’müzde yakın dönemde devreye aldığımız “Happy Seat” ergonomi projemizin detaylarını gerçekleştirdiği interaktif sunumla anlattı.

Geleceğin mühendisleriyle geçirdiğimiz uzun dakikaların hatırası olarak çektiğimiz özçekimin ardından gençlerimize kariyer hayatlarında başarılar dileyerek yeni üniversitelerde yeni gençlerle buluşmak için oradan ayrıldık.