Yeni Ford Plug-in Hibrit Araçları Londra’da Testten Geçiyor

Ford_Slider

Ford, Londra’nın hava kalitesini artıracak dev bir pilot proje ile elektrikli araçları global arenada daha da güçlendiriyor.

Londra’nın toplu taşıma otoritesi Transport for London tarafından desteklenen projeye 20 adet Yeni Ford Plug-in Hibrit (PHEV) Transit Custom araç dahil oluyor.

Hafta içi ortalama bir günde Londra sokaklarındaki ticari araçlar 8 milyon mil yol katediyor. Şehir içinde genellikle sadece elektrik harcayan PHEV Transit Custom araçlar ise yerel emisyonları azaltıyor. Yeni PHEV modeli, önümüzdeki 5 yıl içinde Ford’un piyasaya sürmeyi planladığı 13 elektrikli araçtan biri.

Transport for London’un da dahil olduğu ve İngiltere hükümetine ait Advanced Propulsion Merkezi’nin milyonlarca sterlinlik yatırımla desteklediği proje, Londra’daki ticari filolara araç sağlıyor. Proje, daha temiz hava için şehir içi koşullarda neler yapılabileceğini araştırmayı ve aynı esnada verimliliği artırmayı amaçlıyor.

Ford Avrupa CEO’su ve Başkanı Jim Farley konu hakkında şöyle konuşuyor: “Ford, Avrupa’daki bir numaralı ticari araç ve şimdi elektrikli hale dönüşüyor. Londra’daki iş otaklarımızla bir araya gelerek, deneysel yazılımlar ve telematik kullanıyor, şehirdeki emisyonu ve maliyetleri azaltıyoruz. Bu yeni iş ortaklığı modeli ile otomotiv ve mobilite şirketine dönüşümümüzü göstermiş oluyoruz. Yapacak çok işimiz var ancak herkes bu dönüm noktası değerindeki fırsat için çok heyecanlı.”

Sonbaharda başlayacak pilot proje ile Ford, dünyanın farklı bölgelerindeki yerel ulaşım sorunlarını çözmek ve ulaşımı kolaylaştırmak için büyük şehirlerle ortaklaşa çalışmaya olan bağlılığını yeniden kanıtlıyor.

Transit Custom PHEV, 2020’ye kadar Ford’un planladığı 4,5 milyar dolarlık elektrikli araç yatırımının bir parçası. Planda yer alan diğer elektrikli araçlar arasında; tamamen elektrikli ve en az 300 mil menzilli bir SUV, araç paylaşımı ya da taksicilik için 2021’de Kuzey Amerika’da sunulacak geniş hacimli otonom bir hibrit araç ve efsanevi Mustang’in hibrit versiyonu var.