Yeni Ford GT, Tasarım ve Şıklığıyla Ödül Kazandı!

Ford GT

Yeni Ford GT, otomotivde en iyi tasarım uygulamalarını ödüllendiren 2016 Gene Ritvo Award for Design and Elegance’ın sahibi oldu. Tasarımda şıklığı en iyi tanımlayan araç ya da araç konseptine verilen ödülün bu yılki sahibi, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Larz Anderson Otomobil Müzesi tasarım uzmanlarının iş birliğiyle New England Motor Press Association (NEMPA) jürisi tarafından seçildi.

Ultra yüksek performanslı Ford GT süper aracı, 2015 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtıldı. Tamamen süper araç hayranlarını tatmin edecek şekilde geliştirilen yeni Ford GT; hafifliği, aerodinamik özelliği ve ultra verimli EcoBoost® motoruyla Ford’un performans inovasyonuna yepyeni bir standart getiriyor.

Ford Motor Company Tasarım Başkan Yardımcısı Moray Callum ödülle ilgili olarak; “Bu ödüle layık görülmek onur verici. Yeni Ford GT’nin arkasındaki ekibin de gurur duyabileceği bir ödül. 2017 Ford GT, orijinal GT40’ın ruhuna sadık kalırken, aynı zamanda da bir 21. yüzyıl aracına özel devrimci tasarıma sahip. Bu araç, işimizin her alanında performans ve inovasyona olan bağlılığımızı gerçek anlamda yansıtıyor.” şeklinde konuştu.

NEMPA (Kuzeydoğu Amerika Eyaletleri Motor Basın Organizasyonu) Başkanı Craig Fitzgerald ise konuşmasında; “Ford GT, geleceği bugünden sunuyor; ancak GT40’ı anında bir klasik haline getiren orijinal oranlarından da asla vazgeçmiyor. Ford GT nostaljik bir araç değil, ama her nesilden araç tutkunlarını etkileyebilecek kadar da geçmişe sıcak duygularla bakıyor. Arkadaşımız Gene Ritvo’nun anısına verilen bu ödülü fazlasıyla hak ediyor.” dedi.

Gene Ritvo Award for Design and Elegance, hayatını kaybeden eski NEMPA üyesi ve tecrübeli yarışma fotoğrafçısı Gene Ritvo’nun anısına her yıl otomotivdeki en iyi tasarımları ödüllendirmek için titizlikle seçilerek veriliyor. 2016’da verilen bu seneki ödül, ilkini yeni tasarlanan Fusion ile 2012’de kazanan Ford Motor Company’nin elde ettiği ikinci Ritvo Ödülü.

Kaynak