Wings for Life Yakalama Aracımız İzmir’de!

Ford Kuga

Tüm dünyayı aynı anda tek amaç için koşmaya davet eden önemli etkinlik Wings for Life Dünya Koşusu, 8 Mayıs Pazar günü İzmir’de start verecek. Bizim de desteklediğimiz ve omurilik felci araştırmalarına kaynak sağlamak için gerçekleştirilen bu koşuda “yakalama aracı” adı verilen hareketli bir bitiş çizgisi var.

Siz de Facebook ve Twitter’da #KugaPesimde ve #koşamayanlariçinkoşuyoruz etiketlerini takip ederek koşu hakkında gelişmeleri görebilir, yarışa ve koşuculara paylaşımlarınızla destek verebilirsiniz. Ayrıca, sosyal medyadaki Facebook Ford Türkiye ve Twitter Ford Türkiye hesaplarımızı da takip ederek yarışa dair tüm duyurularımızdan ilk siz haberdar olabilirsiniz.

İzmir’de Ford ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Alsancak’taki Gündoğdu Meydanı’ndan başlayacak Wings for Life koşusunun yakalama aracı hepimizin çok sevdiği biricik Ford Kuga’mız! Yakalama aracımızın sürücüsü ise Yağız Avcı.

Bu önemli yarışın, omurilik felçlilerin hayatında yaratacağı pozitif etkinin farkında olan Wings For Life yakalama aracımız, koşu tarihinin yaklaştığı bu günlerde İzmir sokaklarında dolaşarak İzmirlileri yarışa davet etti. Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlayan Wings For Life Vakfı’nın düzenlediği Dünya Koşusu’nu sokaktaki İzmirlilere tanıtarak, bu etkinliğe katılmaları için çağrıda bulundu.

Peki, yakalama aracı koşucuları nasıl yakalıyor?

Wings For Life Dünya Koşusu’nun hareketli bitiş çizgisi görevini üstlenen Ford Kuga yakalama aracı, koşu başladıktan yarım saat sonra, yani saat 14.30’da harekete geçiyor. Yakalama aracı, dünyanın diğer 34 noktasında da olduğu gibi, önündeki binlerce katılımcıyı mümkün olduğu kadar uzağa ve hızlı koşmaları konusunda motive ediyor.

Tüm dünyada aynı anda başlayan WFL Koşusu’nun yakalama araçlarında kullanılan Küresel Yarış Kontrolü teknolojisi, dünyadaki bütün sürücülerin tam olarak aynı anda hızlanmasını sağlıyor.

Yakalama aracı, 15 km/saat hızını sabit tutarak ilerliyor ve geçtiği her koşucuyu yarıştan eliyor. En son yakalanan koşucu ise yarışın galibi oluyor. Yarışçıların yerel ve küresel sıralaması koşma süresine göre değil yakalama aracına yakalanana kadar kat edilen mesafeye göre belirleniyor.

İzmir’de 8 Mayıs’taki Wings for Life Koşusu’na katılacak Ford Kuga model yakalama aracımız, yarışa başlamak için kendisiyle aynı anda yola çıkacak diğer 33 yakalama aracını heyecanla bekliyor.