VKV Eylül Ayı Etkinlikleri

Ezgi’nin Günlüğü

Eylül ayında, Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde hem yetişkinlere hem çocuklara yönelik çok özel etkinliklerimiz var. Sanatseverleri sevindirecek bu etkinliklere kısaca göz atalım.

 

Taş Baskı - Veliye Martı

 

6 Eylül-8 Ekim arasında taş baskı sanatçısı Veliye Marti’nin, Anadolu motiflerini, gelenek ve göreneklerini ölümsüz kıldığı baskı eserleri sanatseverlerin huzuruna çıkacak. Sanat projelerinde kadın kimliğini sosyolojik ve psikolojik açılardan değerlendiren sanatçının çalışmaları anlamlı olduğu kadar sıradışı.

 

Ezgi’nin Günlüğü

 

18 Eylül Çarşamba günü saat 20.00’da müzikseverler, Ezginin Günlüğü ile müziğe doyacak. Türküden operete uzanan geniş müzikal yelpazeleriyle sanatseverlere keyifli dakikalar yaşatacak olan grup, Nazım Hikmet, Orhan Veli, Mevlana hatta Shakespeare gibi Türk ve Dünya şairlerinin eserlerini notalara dökmeleriyle de Türk müziği için ayrı bir öneme sahip.

 

Oyun Gezegeni

 

22 Eylül saat 11.00’da, Oyun Gezegeni adlı çocuk tiyatrosu minik sanatseverlerimizle buluşacak. Yüce Kral Lobut ’un, çocukların oyun oynamalarını yasakladığı gezegene Palyaço Uno ve Prenses’in oyun getirme çabaları ile dolu bu hikâyeye tüm çocuklarımızı bekliyoruz.