Ülkelere göre otomobil renk tercihleri

Ford Fiesta

Tıpkı modada olduğu gibi araç seçimlerinde de renk tercihleri değişiyor. Ford Avrupa’nın yaptığı “Ülkelere göre otomobil rengi tercihleri“, ilginç ulusal tercihleri ortaya çıkardı. Daha fazla üretilen canlı renk paletine rağmen Avrupalı Ford müşterilerinin en çok tercih ettiği renkler arasında gri, siyah ve beyaz renkler yer alıyor. Türkiye’de yüzde 52’lik oranla kir göstermeyen beyazı seçilirken, Fransa ve İtalya krem rengini tercih ediyor. Soğuk ülke Danimarka siyah seviyor; İrlanda gümüşün üzerine tanımıyor. Türkiye’nin yeni Ford kullanıcısının en çok tercih ettiği renk olan beyazın tüm tercihler arasında rekor kırdığını gösteriyor.

 

Ford Focus

 

 

 

Türkiye’de satışa sunulan modellerde renk çeşitliliği en çok küçük araçlarda görülüyor. Daha genç ve daha dinamik bir kitleyi hedefleyen bu modeller, canlı ve fark edilmeyi sağlayan premium renklere sahip. Örneğin Ford’un B segmentinde en çok satan aracı olan Fiesta’da elektrik kırmızı çok büyük bir ilgi topluyor. Ancak küçük sınıfta da genel kural değişmiyor ve beyaz, gri, siyah renkler en çok satan renkler olarak ortaya çıkıyor.

Ford Avrupa Pazarlama ve Ürün Stratejisi Müdürü Vince Shaw, “Büyük pazarlarda, örneğin Almanya’da, siyahın ve koyu renklerin daima popüler olduğunu biliyoruz. Böylece bunu planlarımıza katıyoruz. Bununla birlikte Fiesta’da sunulan elektrik kırmızı gövde rengi başarı hikâyelerimizden biri oldu. Buradan da müşterilerimizin kendilerine özel şeyler istediklerini açıkça görebiliyoruz. Gelecekte, olağan palette bulunmayan farklı renkler de sunacağız. Eskiden kırmızı tartışmasız en popüler renkti fakat şimdi beyaz yükselişte. Otomobil renklerinin de modası oluyor” dedi.

 

Ford Fiesta

 

 

RENKLER VE İLK BEŞE GİREN ÜLKELER:

 

 

Ford

 

Ford