Sebring Yarışı

Sebring Yarışı

Amerika’nın en eski spor araba yarışlarından Sebring 12 Saat’te (The 12 Hours of Sebring) yine tarihe geçecek olaylar yaşandı. Ford EcoBoost ile yarışta tarihi bir zafer kazandık.

 

Sebring Yarışı

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan yarışta, Ford olarak önemli bir başarı elde ettik. 1969 yılından beri ilk kez elde ettiğimiz bu başarıda Ford EcoBoost Riley aracıyla yarışıldı. Sebring 12 Saat’te, Scott Pruett, Memo Rojas ve Marino Franchitti yarıştı. Takımımız 291 turluk yarışın sonunda 4.682 saniye fark ile yarışı kazandı. EcoBoostturbo motorlu aracın ilk galibiyetini elde ettiği yarışta takım ruhu sonuna dek hissedildi.

 

Ford otomobil yarışları Direktörü Jamie Allison büyük galibiyeti kutladı ve bu zaferin en güzel yanlarından birinin de, Ford’un üretim esaslı olarak meydana getirdiği Ecoboost motorla kazanılmış olduğunu belirtti.

 

Sebring Yarışı

 

Bu zafer ile birlikte dördüncü kez Sebring’te başarı elde etmiş olduk. Daha önce 1966 ve 1967 yıllarındaki yarışlarda meşhur GT40 modelimiz ile yarılı kazanmış ve Sebring tarihinin en büyük mesafe farkı olan 12 turluk bir fark elde etmiştik. GT40 modeli ile 1969 yılında yapılan yarışı da kazanarak 3. kez bu başarıyı elde etmiş olduk.