World RX Türkiye Zaferi Ford Takımından Bakkerud’un Oldu!

Ford Otosan

Intercity İstanbul Park pistinde 11-12 Ekim tarihlerinde gerçekleşen FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın son gününde, Supercar ile RX Lites kategorilerinde yarı final ile final yarışları yapıldı. Dünya Rallikros Şampiyonası’nın İstanbul’da yapılan 11. ayağını Supercar kategorisinde Ford Olsbergs MSE takımından Andreas Bakkerud kazandı! Bakkerud’u Team Peugeot Hansen ekibinden Timmy Hansen ikinci, Wolkswagen Marklund takımından Motorsport Toomas Heikkinen üçüncü sırada takip etti. Ayrıca Bakkerud, Asya kıtasında yapılan ilk RX finalinin de galibi olarak tarihe geçti.

 

 

İki gün önce 23. yaş gününü kutlayan Andreas Bakkerud, sezonda ikinci birinciliğini elde ederek kariyerinin en güzel hediyesini almış oldu. Bakkerund açıklamasında “Bu zafer benim için harika bir doğum günü hediyesi oldu. Araç kusursuz şekilde çalıştı. Timmy çok yakınımda takip ediyordu, yarış farklı bitebilirdi. Ancak yarı finallerden sonra zafere susamıştım ve kazanan ben oldum.” dedi.

 

 

İkinci olan Hansen “Finali kazanacak gibi ilerliyordum, ama küçük bir hata yaptığım anda Andreas fırsatı hemen değerlendirdi. Andreas, Topi ve Henning ile çok yakın yarıştık. Bana telsizden sürekli daha fazla zorlamamı söylediler. Tam olarak başaramadım, ama yine de bu hafta sonu aldığım sonuçtan memnunum.” dedi.

 

 

World RX IMG Motorsports Yönetici Direktörü Martin Anayi ise ilk kez Asya kıtasında yapılan yarışların muhteşem geçtiğini belirterek, 5 yıllık anlaşmaya imza attıkları Intercity Istanbul Park pisti hakkında sürücülerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Anayi, “Bu sonuç F1 pistlerinin RX yarışları için kusursuz bir tercih olabileceğini gösteriyor.” diyerek Dünya Rallikros Şampiyonası ve Intercity Istanbul Park iş birliğinin geleceğinin parlak olduğunun sinyallerini verdi.

 

 

Final ayağı için ilk kez Güney Amerika’ya giden Dünya RX Şampiyonası’nın kazananları, önümüzdeki Kasım ayının sonunda Arjantin’de yapılacak yarışlarda belli olacak.