Otomobillerimizi Kışa Nasıl Hazırlarız? [İnfografik]

Ford

Kış yaklaşıyor! Soğuk havalar ve aniden bastıran yağışlar bizleri bekliyor. Yol koşulları zorlaşmadan sizin için derlediğimiz güvenli sürüş tüyolarına mutlaka göz atın. Önümüzdeki kışa hem siz hem de aracınız hazır olarak girin.

 

 

  • Kış lastikleri: Trafik güvenliği için alınan önlemle kış lastikleri olmayan araçlara ceza verildiğini biliyorsunuzdur. Artık ertelemeyi bırakın, kış lastiklerine geçiş yapmanızın zamanı çoktan geldi.

 

  • Akü: Akünüz sizce ne kadar gider? Soğuk havalar akünüze ekstra yük yüklemeden kontrolünüzü yapın ve eğer gerekiyorsa yenisiyle değiştirin.

 

  • Yağ: Yağınızı kontrol edin ve kışın daha düşük yoğunluklu bir yağ kullanmayı tercih edin.

 

  • Cam silecekleri: Yağmurda yol görüşü azalır, kar yağdığındaysa durum daha da kötüleşir. İşte bu yüzden cam silecekleriniz için antifrizli cam suyu kullanın ve silecekler iyi çalışıyor mu diye kontrol edin.

 

  • Depo: Deponuzdaki yakıt miktarının yarım deponun altına inmemesine özen gösterin.

 

  • Farlar: Yağışlar iyice bastırmadan farlarınızın temizliğini yapmayı unutmayın, kötü hava koşullarında kolayca kirlenebilirler.

 

Kışın araç sürmek sabır, dikkat ve hazırlık gerektirir. Gerçekten kışın güvendeyim diyebilmek istiyorsanız yavaş sürmeye ve etrafınızda olup bitenlerin farkında olmaya dikkat edin ve acil durumlara hazırlıklı olun. Sizin de bizimle paylaşmak istediğiniz önerileriniz varsa yorumlara ekleyebilirsiniz.

 

İyi sürüşler!