Müthiş! Şimdi de Diğer Yöne Çeker misin?

Ford

Gücüyle insanları hayrete düşüren Zsolt Sinka, çıplak elleriyle en uzun araç konvoyunu çekerek dünya rekoru kırdı. Ancak, yetkililerin isteği üzerine bu başarıyı iki kez tekrarlamak zorunda kaldı.

 

 

Popeye (Temel Reis) lakaplı Sinka, Guinness rekoru denemesi için Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki bir alışveriş merkezinde 13 Ford aracını halat kullanarak çekti. Geçen yıl 12 aracı çekerek rekor kıran Litvanyalı Zydrunas Savickas’a karşılık, Sinka’nın otomobilleri sadece 5 metre çekmesi bekleniyordu. Fakat yetkililer, rekor girişiminin en hafif bir eğimden bile etkilenmediğinden emin olmak istediler. Yapılan ısrarlar sonucu Sinka, 60 metrelik araç konvoyunu ters yönde tekrar taşıdı.

 

 

Araçları 7 metre çektikten sonra 6 metre de geri çekerek başladığı yere dönen ve 4 saatlik uğraşın ardından toplam 13 metre çeken Sinka, en nihayet Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı.

 

 

Ford Ka ve 9 koltuklu Transit Custom da dahil toplam 18 ton ağırlığındaki Ford araçları, eski rekordaki araçlardan 1,5 kat daha ağırdı.

 

Macaristan’ın en büyük Ford bayisi Ford Petrányi’nin sponsoru olduğu Sinka, “Bugün çocukluk rüyam gerçek oldu. Bana göre bu plaket; 10 yıllık bir umudu, sıkı çalışmayı ve mücadeleyi temsil ediyor. Bana inanan ve destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Sinka, bu rekorundan önce bir kargo uçağını dişleriyle 39 metre çekerek dünya rekoru kırmıştı.