Ford Mustang 50 Yaşında

Ford Mustang

Ford Mustang’in 50. Yılını Empire State Binası’nda kutluyor. Ford Mustang hayranlarının ziyaretine açık olan kutlama binanın 86. Katında gerçekleşecek. 16-20 Nisan arasında gerçekleşecek kutlamalara 16 ülkeden katılım gerçekleşecek. Ayrıca 16 Nisan’dan başlayarak 16 ülkeyi temsil eden insanlar Ford Mustang’in 50. yıl kutlamalarında bir araya gelecek.

 

Ford Mustang

 

Ford Mustang 50 yıl önce ilk kez 16 Nisan 1964’te televizyondaki reklam kampanyası ile duyurulmuştu. Ertesi gün 17 Nisan’da New York Dünya Fuarı’nda sergilenen araç ilk gün 22.000 adet satılmıştı. Aynı yıl içinde 418.000’den fazla sipariş alan Ford Mustang, geçtiğimiz 50 yıl içinde 9 milyondan fazla satışa ulaştı.

 

Ford Mustang

 

Yeni Ford Mustang ise Avrupa’da 2015 yılında satışa sunulacak. Yeni Ford Mustang, Avrupa’da fastback ve convertible modelleriyle satışa sunulacak. Üstelik hem daha güçlü hem de daha ekonomik bir şekilde alıcıların karşısına çıkacak! Yeni 2.3 litrelik EcoBoost ve 5.0 litrelik V8 motor seçenekleriyle Yeni Ford Mustang, sürücüye yardımcı teknoloji özelliklerini de barındırıyor. Bu özellikler arasında, direksiyon, motor, şanzıman ve elektronik stabilite kontrolünün tepkilerinin değiştirilebildiği Seçilebilir Sürüş Modları ve SYNC 2 bulunuyor.

 

Ford Mustang