MCity Sokaklarında Otonom Sürüşü İlk Kez Test Ettik!

TN

Otonom araçları Manchester City’de test eden ilk otomobil üreticisi olmayı başardık! Tabii tam olarak Manchester City’de değil, Mcity’de! Michigan Üniversitesi’nde kurulan Mcity, Manchester şehrinin gerçek birebir yaratılmış dünya simülasyonu. MCity, 129,5 dönümlük tesis, üniversitenin Mobilite Ulaşım Merkezi’nin içinde yer alıyor ve bize şehir hayatını güvenli olarak test edebileceğimiz mükemmel bir ortam sunuyor.

Ford Global Ürün Geliştirme Grup Başkan Yardımcısı Raj Nair’e göre “otonom araç filomuzu Mcity’de test etmek, bu yeni teknolojileri zorlayıcı, ama güvenli bir şekilde geliştirmemize” olanak sağlıyor. “Milyonlarca insanın hayatını iyileştirmede ve mobiliteyi artırmada önemli bir adım bu.” diye de ekliyor.

10 yıldan uzun süredir otonom araçları test ediyorduk. Şimdiyse bu testlerimizi, gelişmiş sensör teknolojilerini araştırmak için Kuzey Kampüs Araştırma Merkezi’ndeki Mcity’nin farklı yolları ve gerçekçi mahallelerine doğru genişletiyoruz.

Ford Fusion Hibrit Otonom Araştırma Aracı bugünün ön kamera, ultrasonik sensörler gibi sürücü yadım teknolojilerine LiDAR sensörlerini de ekleyerek aracın etrafındaki ortamın 3 boyutlu haritasını çıkarıyor.

Gerçek dünya testleri, tamamen farklı bir şekilde

Mcity, Temmuz’da açıldı. Tam detaylı yaratılan şehir ortamı; kırmızı ışıkta geçmek gibi halka açık yollarda test edemeyeceğiniz gerçek dünya senaryolarını yaratmayı sağlıyor.

Trafik ışıkları, yaya geçitleri, yol şeritleri, bisiklet yolları, ağaçlar, kaldırımlar, hatta inşaat bariyerleri bile var! Asfalt, beton, simülasyon tuğla ve toprak zeminler, bir, iki, üç, dört şeritli yollar, rampalar, dönüşler, tüneller… Merak etmeyin, onlar da var!

Ford teknoloji liderliğinde izini bırakıyor

Sonraki jenerasyon araçlarımızda etrafı sezme özelliğini entegre etmek için Ford Fusion Hibrit Otonom Araştırma Aracı’mızı Michigan Üniversitesi ile birlikte 2013’teki State Farm Insurance etkinliğinde tanıttık.

Bu yılın başlarında ise otonom araç teknolojilerine dair araştırma çabalarımızı bir adım daha ileri götürdük. Ekibimiz halen etrafı sezme ve hesaplama teknolojilerini üretim hattına taşıyabilmek için testler yapıyor ve algoritmalar hesaplıyor.

Yarı-otonom teknolojiler sunan araç portföyümüz sürüş yardımı özellikleriyle Amerika’da 4 farklı araç tipinde sunuluyor: F-150 ile büyük pikaplar, Edge ve Explorer ile orta boylu SUV’ler, Fusion ile orta boy otomobiller ve Taurus ile büyük araçlar.

Ford Akıllı Mobilite, dünyanın hareket etme şeklini değiştiriyor

Otonom araçlar; geleceğin mobilite, ağa bağlılık, büyük veri, otonomluk ve müşteri hizmetleri seviyesini sunmamız için bugünden oluşturduğumuz planımız Ford Akıllı Mobilite’nin sadece tek bir parçası.

Ford Akıllı Mobilite ile artık dünyanın nasıl hareket edeceğini tekrar değiştiriyor, insanların hayatlarını iyileştiriyoruz. Dünyanın en büyük ulaşım sorunlarını çözmek için inovasyon ve ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Bunu 112 yıl önce yapan Henry Ford’un izinden ilerliyoruz.