Küresel Liderlik: Ford Transit En Çok Satan Ticari Araç Nasıl Oldu?

Ford Transit

Dünyadaki araç filoları ve işletme sahipleri Ford ticari araçlarına güveniyor. Bu güven, Ford Transit ailesini dünyanın en çok satan ticari araç ailesi konumuna getiriyor.

IHS Markit’in global yeni araç kayıt verilerine göre; yaklaşık 400 bin Ford Transit ailesi araç yıl sonuna kadar kayıtlara geçti. İş dünyasının güvenini kazanan Ford Transit, 2015’te de yılın en çok satan ticari araç ailesi olma başarısını göstermişti.

Ford Global Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı ve Teknik Genel Müdürü Raj Nair başarımızın kaynağını şöyle değerlendiriyor: “Kamyonlar, van’lar ve ticari araçlardaki dünya liderliğimizin sürekli üstüne katarak büyümek istiyoruz. Diğer üreticiler ticari araç serilerini sadece bölgesel olarak sunarken, biz global ticari araç yapımızı geliştirip her pazara ihtiyacına göre çözümler sunabiliyoruz.”

Transit’in takdir gören başarısı, onu ABD’nin de en çok satan ticari aracı yaptı. Geçen yıla göre %36 büyüme göstererek, bu yılın eylül ayının sonuna kadar ABD’nin tam boy ticari van pazarında %40 payla hakimiyet kurduk.

Transit’e duyulan yoğun ilgi; ABD van satışlarımızda 1978’den beri en iyi yılımızı yaşadığımızın bir göstergesi. Transit; artık ABD’nin en çok satan minivan’ından bile daha çok satıyor.

Ford Transit, Transit Connect ve E Serisi Marka Müdürü Julie Ellenberger, Transit markasına duyulan ilgiyi şöyle anlatıyor: “Amerikalı müşterilerimiz Transit’i kabiliyetli, esnek ve akıllı bir iş aracı olarak benimsediler. Transit, sınıfında en çok esnekliği ve en fazla seçeneği sunuyor.”

ABD’deki ve Meksika’daki büyümemizi %10’luk oranla yıl sonuna kadar sürdüreceğimizi öngörüyoruz.1984’ten beri İngiltere’nin ve yıllardır da Türkiye’nin en çok satan ticari aracı olan Ford Transit, Çin’de de en fazla satan ticari araç olma yolunda istikrarla ilerliyor. Ford Transit, 50. yılına yakışır bir başarıyla tüm dünyada sevilmeye ve ticari hayatın gücüne güç katmaya devam ediyor.