Kamyoncuların Hayatı Ford Trucks Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda!

Ulusal-fotograf yarismasi

Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin, Coşkun Aral danışmanlığında bu yıl üçüncü kez düzenlediği “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” fotoğraf yarışması başladı. Yarışma diğer yıllarda olduğu gibi bu sene de amatör ve profesyonel yarışmacılara açık. Başvurular 10 Ekim 2014’e kadar devam ediyor.

 

Ford Trucks Ulusal Fotograf Yarismasi

 

 

Tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçıları kamyoncuların hayatına daha yakından bakmaya davet eden yarışmaya, www.fordtruckssanatatolyesi.com internet sitesi üzerinden katılım gerçekleştirebilirsiniz.

Başarılı foto muhabiri ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın danışmanlığında, profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirmelerin ardından kazananlar, 22 Ekim 2014 tarihinde www.ford.com.tr ve www.fordtruckssanatatolyesi.com adreslerinden duyurulacak.

 

Birincilik Ödülü Ali Haydar Ceylan

 

Yarışmada birinci seçilen eser 5.000 TL, ikinci 3.000 TL, üçüncü ise 2.000 TL ödül kazanacak. Mansiyon, Jüri Özel Ödülü ve Ford Trucks Özel Ödülü’ne layık bulunan eserlerin sahipleri ise 1.000’er TL ile ödüllendirilecek. Performans Ödülü’nün kazananı 500 TL ödül kazanırken yarışmada satın alınan fotoğraflara da 300 TL telif ödenecek.

 

İlk 2 yılda 2.000’den fazla başvurunun gerçekleştiği fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler, VKV Ford Otosan Gölcük Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde sergilendiler. Yine derece sahibi fotoğraflar, Comvex 2013 Fuarı veya Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi gibi mekânlarda gösterildi. Böylece sürekli yolda olan kamyon şoförleri de fotoğrafları görme imkânına sahip oldular.

 

 

Seçici kurulda yer alan isimler şöyle:

 

Görgün Özdemir / Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş Genel Müdürü

Murat Dirlik / Ford Trucks Sanat Atölyesi Koordinatörü

Murat Gür / PhotoWorld Yayın Yönetmeni – Fotoğraf Sanatçısı

Nevzat Çakır / Fotoğraf Sanatçısı

Prof. Özer Kanburoğlu / (AFIAP) Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölüm Başkanı

Tufan Altuğ / Ford Otosan Kamyon Pazarlama İletişimi ve İş Geliştirme Yöneticisi

Vahit Mahmatlı / Taşıyanlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Serdar Akyay / TFSF Temsilcisi