James Bond’un Otomobili Ford Mondeo 20 Yaşında

Ford Mondeo

Ford Mondeo

 

 

Beş yıl süren ve 4,6 milyar dolarlık bir geliştirme programının sonucunda, 1993 yılında pazara sunulan Ford Mondeo 20. yaşını kutluyor! James Bond filmlerine eşlik eden, hava yastıklarının standart donanım olmasında öncülük rolü oynayan Ford Mondeo sadece Avrupa’da 4,5 milyondan fazla satıldı! 1994 yılında ‘Yılın Otomobili’ seçilen efsane araç, yirmi yıl içinde Avrupa’da yirmiden fazla ödül kazandı.

 

Pazara sunulduğu ilk günden beri Avrupalı müşterilerine gelişmiş ve ileri seviye teknolojik özellikler sunan Mondeo’nun ilk nesil modeli, standart donanım olarak sürücü hava yastığı, bir opsiyonel yolcu hava yastığı, çekiş kontrolü, ayarlanabilir süspansiyon, ABS ve hidrolik direksiyon gibi önemli yeni donanımlar getirmişti.

 

Mondeo 1996 yılında makyajlanarak, 1998 yılında standart donanım haline getirilen opsiyonel yan hava yastıkları, dört-kanallı ABS ve daha düşük araç ağırlığı özellikleri ile yeniden otomobil severlerle buluştu. Ford, bir kaza olması halinde en etkin ve etkili emniyet özelliklerini anında hesaplayan sensörler sistemini kullanan “Akıllı Koruma Sistemi”ne de sahip ikinci nesil Mondeo’yu 2000 yılında pazara sundu. Ayrıca Mondeo, Ford sürücülerine ilk defa otomatik yanan farları ve yağmur sensörlü silecekleri sundu.

 

 

2006 yılında, Casino Royale filminde James Bond’un otomobili olarak beyazperdede görülen aracın üçüncü nesil Mondeo modeli, 2007’de piyasaya çıktı. 2010’a geldiğimizde ise Mondeo Ford EcoBoost benzinli motor teknolojisi ile güncellenmişti.

 

2014 yılında tamamen yenilenen global Mondeo, 1,0 litrelik EcoBoost benzinli motoru; benzinli hibrid elektrikli modeli (HEV) ; sektörün ilki olan adaptif LED farlar ve ayrıca hava yastıklı arka emniyet kemerleri ile pazara sunulacak.