İnönü Motor Test Merkezimiz Hizmete Açıldı!

Ford Otosan

ikinci Motor Test Merkezi’mizi, Gölcük’ün ardından Eskişehir’de açtık. 3 milyon Euro’luk yatırımla, 4 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirilen ve ileri teknolojileriyle dünyadaki benzerlerine öncülük edecek olan, Eskişehir İnönü Fabrikamız, Türkiye’de 13 litre üzeri motor testleri yapabilen ilk tesis olma özelliğine sahip. Global Ford’a da hizmet verecek olan tesisimizde, Euro 6 normlarını karşılayan Ecotorq motorların geliştirme ve dayanım testleri yapılacak.

 

 

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, ‘Temellerini 1961 yılında attığımız Ar-Ge faaliyetlerimiz ile bugün, bir marka haline gelmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bundan 54 yıl önce 10 mühendisle başlayan Ar-Ge yolculuğumuza, bugün 1.300 Ar-Ge mühendisimizle devam ediyoruz. Geldiğimiz noktada, Türkiye otomotiv sektörünün en büyük teknoloji ve Ar-Ge üssüne sahibiz. 436 patent başvurusuyla, Türkiye’nin Ar-Ge devleri arasında yer alıyoruz ve bu sayede sektör liderliğimizi sürdürüyoruz. İstihdam, patent başvurularımız ve projelerimizle Türkiye’nin otomotiv sektöründeki en büyük Ar-Ge teşkilatı olmakla birlikte otomobil, orta ve hafif ticari, ağır ticari ve dizel motorların mühendislik merkezi olarak Ford’un da dünyadaki 3’üncü büyük Ar-Ge merkezi olarak çalışıyoruz.’

 

Dünya çapında bir tesisi ülkemize kazandırdıklarını söyleyen Haydar Yenigün, Baştan sona, geçmişi başarılarla dolu Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan merkezimizle, ülkemize katma değer sağlanmış olduğunu belirtti.

 

 

Gölcük fabrikamızdaki Motor Test Merkezimiz; Automotive Testing Technology International dergisi tarafından 2013 yılının motor test merkezi seçildi. Bu ödül hem Ford’un dünya çapındaki tesisleri hem de Türkiye’deki tesisler için bir ilk olarak bizi gururlandırdı.

 

Verimlilik ve sürdürebilirlik amacı ile kapalı tip soğutma kulesi kullanılan merkezimizde, araç seviyesinde aftertreatment sistemlerini test edebilecek kapasite de mevcut. İnsan sağlığına zararlı karbondioksitli yangın söndürme sistemleri yerine FM200 gazlı söndürme sistemlerinin kullanıldığı merkezimiz, tek noktadan tüm test odaları ve bina otomasyonu kontrolünü sağlayan ileri teknolojilere sahip.