Huzurlarınızda Yeni Fiesta Red ve Black

Ford Fiesta

Dünyanın en güçlü 1.0 litrelik EcoBoost motorunu yeni 140 PS’lik versiyon ile donattığımız kırmızı ve siyah çift gövde renkli Fiesta Red ve Black modellerimizi Türkiye pazarında satışa sunduk.

 

 

2012, 2013 ve 2014 yıllarında üç kez Uluslararası Yılın Motoru ödülüne layık görülen motoru ile süperspor otomobillerinin verimliliğini bile geride bırakan yeni Fiesta modellerimiz, üstün teknolojileriyle tüm dikkatleri üzerine çekti.

 

 

Yakıt verimliliği ve CO2 emisyonlarını üçte birden fazla bir oranla iyileştirdiğimiz Fiesta Red ve Black modellerimizde, 4.5 lt/100 km CO2* değerlerine ulaştık. EcoBoost motorun eşi benzeri görülmemiş bir performans ve verimlilik birlikteliğine ulaşılması için turbo besleme, İkiz-bağımsız Değişken Kam Zamanlama (Ti-VCT) ve yüksek basınçlı direkt enjeksiyon teknolojileri kullandık. Motorun kompakt, düşük ataletli turbo beslemesi 248,000 d/d’ye kadar dönüyor. Bu değer, saniyede 4000 d/d’den fazla ve 2014 Formula 1 araç motorlarına güç sağlayan turbo beslemelerin d/d’sinin neredeyse iki katı kadar. Sağladığı 2.6 bar (38 psi) takviye basıncı da, Ford Fiesta’nın lastiklerini şişirmeye yetecek olan miktardan bir hayli fazla.

 

Formula 1 motorları ile yarışan teknik altyapı

 

Ford Fiesta Red ve Black modellerinmizde kullanılan motorla ilgili olarak Ford Avrupa Benzinli Motorlar Kalibrasyon Müdürümüz Andrew Fraser: “Basınç değerlerini artırmak için sadece geliştirilmiş bir silindir kapağı contasının kullanılmasını içeren bir donanım değişikliğiyle motoru 140 PS’ye ayarlayabildik. Bu 1.0-litre EcoBoost’un ileri tasarımının bir göstergesidir” dedi. Andrew Fraser ayrıca; “7 cm çapındaki pistonlar üzerindeki pik ateşleme basıncı 124 bar (1,800 psi) ve bu değer, 5 tondan fazlasına veya bir içecek kutusu üzerinde duran yetişkin bir Afrika Fili’nin uyguladığı basınca eşit” diyerek 1.0-litre EcoBoost motorda kullanılan üstün teknolojiye dikkat çekti.

 

 

140 PS’lik güç üreten ödüllü 1.0-litre EcoBoost motor ile donatılmış 17” alüminyum alaşım jantlara sahip yeni Fiesta Red ve Fiesta Black modellerimiz 58.500 TL’den başlayan fiyatlarla Şubat ayından itibaren Türkiye pazarına sunuldu.