Heyecan Tutkunu Ralli Severler Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Buluşuyor!

Ford Otosan

Ford Otosan’ın 13 yıldır sponsoru olduğu Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 13-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor. Toplam 260 kilometreden oluşan, 126 kilometrelik 10 özel etabı geçecek olan pilotlar, sizleri de soluksuz bırakacak. Son yıllarda üst üste kazandığı birinciliklerle adından sıkça söz ettiren Ford Castrol Team, aynı başarıyı bu yıl da gösterecek mi merakla bekliyoruz.

 

Ralli meraklılarının büyük heyecan yaşayacağı Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 13 Eylül Cumartesi günü, saat 14.00’te İzmit Outlet Center’ın önünde Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün vereceği start ile başlayacak. 14 Eylül Pazar sabahı yeniden direksiyon başına geçecek olan pilotlar, 10,30 kilometrelik Ford etabını, 18,80 kilometrelik Transit etabını ve 12,20 kilometrelik Otosan özel etaplarını geçerek, İzmit Anıt Park karşısındaki Perşembe Pazarı servis alanında araçlarının bakım ve ikmallerini yapan ekipler, bu üç özel etabı bir kez daha geçerek, İzmit Outlet Center’da yarışı sonlandıracak.

 

 

Bu yıl, Serpil Pak ve copilotu Sevilay Genç, Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Dayanışma Derneği’ne destek olmak amacıyla, Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Pembe Hanım renkleri ile tasarlanan Fiesta R2 araçla yarışacak. Ayrıca KOSDER, kanser hastalığında erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacı ile iki günlük ralli süresince halkı bilgilendirecek.

 

Son 13 yıldır Türk ralli sporuna destek veren Ford Otosan ana sponsorluğundaki Kocaeli Rallisi; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, İzmit Outlet Center, Toshiba, Avis, Setur, Seturmice ve Ramada Plaza İzmit’in katkıları ile düzenlenecek.

 

Yarış öncesinde Türkiye Ralli Şampiyonası’nda, Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı 88 puanla lider durumda bulunuyor. Bostancı’yı, 70 puanla Tok Sport WRT’den Yağız Avcı ve 65 puanla yine Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu takip ediyor.

 

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ünün de katılımıyla gerçekleşecek 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı 32. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ne doyasıya heyecan yaşamak isteyen tüm ralli severleri bekliyoruz!