Gran Turismo®6’da Bir Efsane!

Gran Turismo 6

Otomobil ve sürüş meraklıları tarafından merakla beklenen serinin yeni video oyunu Gran Turismo 6, motor sporları tutkunlarına ilk kez olarak Ford’un efsanevi spor otomobili Ford GT ile ünlü Goodwood Tepe Tırmanışı’nda yarışma fırsatı sunuyor. Oyuna yeni eklenen ve 330 km hıza çıkabilen ikon otomobil Ford GT’nin yanı sıra yarış meraklıları farklı zaman dilimlerinde üretilen Ford Mustang, Focus ST ve diğer egzotik Ford ralli ve yarış arabalarını kullanabiliyorlar.

 

Gran Turismo 6

 

1.86 km’lik tepe tırmanışı ile ünlü Goodwood, 11-14 Temmuz tarihleri arasında, bu yıl 20.’si düzenlenen Hız Festivali’nin en önemli etabı olma özelliğini taşıyor. Bu yarışa katılacak seyirciler Play Station oyununun demo versiyonunu ilk defa deneme fırsatı bulacaklar.

 

Ford İngiltere Pazarlama Direktörü Anthony Ireson: “Hangi yarış meraklısı Dünyanın en ünlü tepe tırmanışında 550 beygirlik Ford GT’yi kullanmaya karşı koyabilir ki? İnanılmaz bir şekilde gerçekçi, eğlenceli ve kaza yaptığınızda kabarık faturaları ödemek zorunda değilsiniz..”

 

Gran Turismo 6

 

 

Formula Ford’dan esinlenen tek kişilik FF1 ile de tepe tırmanışında zamana karşı yarışmak üzere sahne alıyor. Ford’un 1.0 litrelik küçük Eco-Boost motoru ile FF1, 7 dakika 22 saniyelik performansı Almanya-Nürburgring Nordschleife’taki 11. en iyi zamanı elde etmişti.

 

Gran Turismo yapımcısı ve yarışçı Kazunori Yamauchi “ Tırmanma yarışlarını seviyorum, Goodwood her çeşit motor ve motor sporunu temsil ediyor ki, bu bizim Gran Turismo ile yapmayı amaçladığımız yegane şeylerden biri.”

 

Meraklıların bir çok Ford modelini deneme fırsatı bulabilecekleri Gran Turismo®6 çok yakında raflardaki yerini alacak.