Gençler Ford Sürüş Akademisi ile Yollara Hazırlandı

slider

Ford Motor Company’nin 2003 yılında Amerika’da geliştirdiği güvenli sürüş eğitim projesi Ford Sürüş Akademisi’nin Türkiye ayağı, bu yıl ikinci kez gençleri yollara hazırladı.

13-14 Ekim tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde ücretsiz olarak gerçekleşen eğitimlerimizi, Avrupa Şampiyonu takımımız Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotu Murat Bostancı verdi. Gençlerin sürüş kabiliyetlerini geliştirip, sürüş güvenliği konusunda farkındalıklarını arttırdığı akademimiz büyük ilgi gördü. İki günün sonunda toplam 216 gencimize güvenli sürüşün püf noktalarını öğrettik.

Gençler Hem Teorik Hem de Uygulamalı Eğitimlerden Geçti

18-24 yaş aralığındaki gençleri hedefleyen ve kontenjanları günler öncesinden dolan eğitimimiz 3,5 saatlik seanslar halindeki 4 aşamadan oluştu. Avrupa’da, 18-24 yaş arası gençlerin birinci ölüm nedeninin trafik kazası olması nedeniyle Ford Sürüş Akademisi’nde tehlike tanıma, direksiyon hakimiyeti, hız ve mesafe yönetimi gibi beceri geliştirme eğitimleri hem teorik hem de uygulamalı olarak verildi.

Direksiyon başında SMS atma ve fotoğraf çekme gibi dikkat dağıtıcı davranışların yanı sıra sarhoş gözlüğü olarak ifade edilen simülasyon gözlükleri ile alkollü araç kullanımının tehlikeleri, uygulamalı olarak verilen eğitimler arasındaydı.

Gençleri Avrupa Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Murat Bostancı Eğitti

Ford Sürüş Akademisi’nin Türkiye ayağında eğitmenlik görevi, Avrupa Şampiyonu takımımız Castrol Ford Team Türkiye’nin pilotu Murat Bostancı tarafından gerçekleştirildi. Sürüş tecrübelerini ve bilgilerini genç sürücülerle paylaşan Murat Bostancı’ya sosyal sorumluluk projemizin parçası olduğu için teşekkür ediyoruz.

“Ford Sürüş Akademisi”ne 35 ülkede 1 Milyondan Fazla Genç Katıldı

14.yılında 35 ülkede 1 milyondan fazla yeni ehliyet sahibi gence ücretsiz eğitimler veren Ford Sürüş Akademisi, daha fazla genç sürücüye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çünkü Ford Sürüş Akademisi’ne katılan gençlerin kendilerine güvenleri artıyor. Türkiye’de ikinci kez ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz ve gençler tarafından yoğun ilgi gören eğitimimizin sonunda, gençlerden tam not aldık. Projenin oldukça öğretici olduğunu ve trafikte yaptıkları birçok hatanın farkına varmaları konusunda çok faydalı olduğunu söyleyen gençleri yollara hazırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Bir sonraki Ford Sürüş Akademisi’nden haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.