Geleceğin Sürücüsüz Araçlarına Bir Pizza Nasıl Yardım Eder?

Domino

Müşterilerin sürücüsüz bir pizza teslim aracına nasıl tepki vereceklerini araştırmak için, pizza dağıtımında dünya lideri olan Domino’s ile birlikte çalışmaya karar verdik. Yani, sürücüsüz araçlarla gıda dağıtımında iştahınızı test etmek, araştırmamızın bir parçası…

“Domino’s ile Çalışmaktan Memnuniyet Duyuyoruz.”

Ford Otonom ve Elektrikli Araçlar Başkan Yardımcısı Sherif Marakby konuyla ilgili şunları söyledi; “Kişilerin ve ürünlerin hareketini sağlamak için sürücüsüz araçların yarattığı iş fırsatı konusundaki anlayışımız artarken, Domino’s’un gelişim sürecimizin bu önemli bölümünde bize katılmasından memnuniyet duyuyoruz.”

Bu iş birliği sektörde bir ilk diyebiliriz. Yenilikçi “Autolivery” konsepti de dahil olmak üzere otonom sürüşlü araçlar ile ilgili ekibimizin diğer araştırma projeleri temel alınarak geliştiriliyor. Hem insanı hem de ürünleri taşıyan sürücüsüz araçlarımız, “Geleceğin Şehri” vizyonumuzun merkezinde yer alıyor. Domino’s gibi şirketlerle ortak araştırma yürütmek, teknolojinin müşteri deneyimini artıracak şekilde uygulanmasından emin olmamızı sağlamada önemli rol oynuyor.

Kısaca deneyimiz şu şekilde gerçekleşecek: Önümüzdeki haftalarda, ABD’nin Michigan eyaletinde yer alan Ann Arbor şehrinde rastgele seçilen Domino’s müşterileri, siparişini Ford emniyet mühendisi tarafından yönetilen bir Ford Fusion Hibrit Otonom Araştırma Aracı’ndan teslim alma fırsatı bulacak. Müşteriler, teslim aracını GPS vasıtasıyla takip edebilecek ve aracın içindeki pizzayı sıcak tutan Domino’s’un Heatwave Compartment kilidini açabilmek için benzersiz bir kod kullanarak pizzalarına nasıl kavuşacaklarını açıklayan kısa mesajlar alacaklar!

“Sürücüsüz Araçlarla Teslimat Yapmak Hedefimiz.”

Amerika Domino’s Başkanı Russell Weiner son olarak şunları ekliyor; “İnsanların bu tür teslimat hakkında ne düşündüklerini öğrenmek konusuyla oldukça ilgiliyiz. Test araştırmamızın odak noktası, bir gün sürücüsüz otonom araçlarla, mümkün olduğunca kusursuz ve müşteri dostu teslimat yapabilme hedefimizdir.”