Geleceğin Pick-Up’ı

Ford Atlas Concept

Ford Atlas Concept 2013 Detroit Auto Show’da tanıtıldı. Akıllı teknoloji ve konforla donatılmış geleceğin kamyoneti olacak Ford Atlas Concept, kullanıcıların ihtiyaçlarından çok daha fazlasına cevap verecek şekilde tasarlanmış. Ford Başkan Yardımcısı Raj Nair’in pick-up pazarında da gündemi belirlemeye kararlı olduklarını açıkladığı aracın muhteşem özelliklerini sizlerle paylaşmak istedik.

 

 

FordAtlasConcept_55_HR

Amaca Hizmet Eden Tasarım:

Ford yeni aracını müşterilerini dinleyerek ve onların isteklerinden esinlenerek tasarladı. Sonuç olarak daha geniş tekerlekler, aktif ön ızgara, geniş ve ferah bir duruşu olan görünüm yani amaca odaklı bir tasarım ortaya çıktı. Ayrıca araçta birden fazla yük bağlama noktası, elektrikli aletleri şarj etmek için şarj kutusu, yolcular için geniş ve rahat koltuklar bulunmakta.

 

FordAtlasConcept_19_HR

 

Yakıt Verimliliği:

Eco Boost motora sahip Ford Atlas Consept, Start-Stop özelliği ile trafikte ışıklarda durduğunuz zaman motoru durdurarak yakıtta verimlilik özelliği sağlıyor. Eco Boost diğer motorlarla karşılaştırıldığında, CO2 emisyonunu büyük ölçüde azaltıyor.

Ford Atlas Concept ayrıca, aerodinamik unsurların birleşim ile de yakıt tasarrufunu sağlıyor:

 

 

Aktif Ön Izgara: Gril arkasında bulunan otomatik kepenkler ekstra motor soğutması gerekli olduğunda açılır. Örneğin; sıcak havada dur-kalk yapmak gerektiğinde aktif ön ızgara devreye girer.

Aktif Tekerlek Izgarası: Otomatik kepenkler araç düşük hızda giderken açık dururken, yüksek hızlarda otomatik olarak kapanarak aracın aerodinamik dengesini korumasına yardımcı oluyor.

Çift Kademeli Rüzgarlık: Ön rüzgârlık yüksek hızda aşağı doğru inerek araç altına giren rüzgârı dengeliyor. Düşük hızlarda ise yükseliyor. Off-road kullanım için kullanıcılara kolaylık sağlıyor.

Elektrikli Basamak: Otomatik açılan basamaklar yolcuların araca binmelerine yardımcı oluyor ve araç hareket halinde iken kapalı konumda durarak aracın aerodinamik dengesine olumlu etki sağlıyor.

 

FordAtlasConcept_55_HR

 

Artık Daha Da Akıllı:

Ford Atlas Concept, pick-up sahiplerini dayanıklı, yüksek kapasiteli bir araçla tanıştırıyor. Yeni araç, 360 derecelik kamerasıyla araç sahiplerine daha iyi bir bakış açısı sağlıyor. Yeni LED far sistemi ile artık yolları daha da fazla aydınlatıyor. Ayrıca araca eklenen gizli yük rampası sayesinde kasasına motorsiklet ve benzeri yüklerin yüklenmesi için kolaylık sağlanmış.

 

2013NAIAS_AtlasReveal_1489