Ford’un Binbir Rengi [İnfografik]

Mustang Renkleri

Ford araçlarımızın renk seçenekleri müşterilerimizin tercihlerine ve zamanın ruhuna uyum sağlayarak birçok değişimden geçti. Şimdi, her daim havalı Ford Mustang’i örnek alarak yıllar içinde ne tür renk trendlerini deneyimlediğimizi teker teker inceleyeceğiz…

Klasik Renkler

Modası asla geçmeyen klasik renklerden bahsediyoruz tabii ki. Mesela; kırmızı, mavi, beyaz ve siyah gibi… 1964’te Ford Mustang ilk üretildiğinden beri bu 4 ikonik renk farklı tonlarda hep kullanıldı. Bazen 1964 modelindeki “Yangon Kımızısı”nda, bazense 1994 modelimizin “Canlı Kırmızı”sında… Tonlar değişse de bu 4 renk her yıl mutlaka sunuldu.

70’lerin Ruhu

Zamanın tarzına uyarak gelip giden başka renkler de oldu. Örneğin; kahverengi ve yeşil. 1974’te Ford Mustang tam 16 renk seçeneğiyle sunuldu. Bunların dokuz tanesi ya yeşil ya da kahverenginin tonlarındaydı. Sadece 70’ler ve 80’lerin başlarına özgü bu çılgınlık şükürler olsun ki sadece bu dönemlere aitti. Hatta 1984’ten bugüne, kahverengi seçeneği sadece 5 defa daha sunuldu.

Herkese Göre Bir Seçenek Olması Harika Değil mi?

Pembe (ya da mor) ara sıra renk seçeneklerinin arasında kendine yer buldu, fakat hiçbir zaman fazla ilgi görmedi. (“Derin Mor” rengindeki 1996 Ford Mustang’e sahip olanlar gerçekten dünyada küçücük bir azınlık.)

Aynı şekilde, turuncu da gelip geçiciydi. Ve asla 3 yıl peş peşe renk seçeneği olarak sunulamadı. Ancak hem 2015 hem de 2016 Mustang modellerimizde sunulan “Yarış Turuncusu”nun rengiyle yarış pistini nasıl da alevlendirdiğini düşününce belki de onu kalıcı yapmalıyız diyoruz.

Gümüş Beygir

2000’ler ve sonrasında gri ve gümüş renklerde bir artış yaşandı. Hatta gümüşün daha ılımlı tercihlerin öne çıktığı 70’lerdeki kahve/yeşil furyasına benzediğini düşünüyoruz.

Büyük Resim: Zaman İçinde Renk Seçenekleri

Aşağıdaki zaman çizelgesinde yıllar içinde hangi Mustang renk seçeneklerini sunduğumuzu görebilirsiniz. Rengi ne olursa olsun Mustang’i zaten hepimiz seviyoruz! Yine de herkese göre bir renk seçeneğinin olduğunu görmek bizleri çok mutlu ediyor.